Kremli puzzle laheneb jõuludeks. Kas ikka?

Hiljemalt 23. detsembriks peaks Venemaa president Putin tegema teatavaks oma järglase nime. Just see on päev, mil kõik presidendikandidaadid peavad olema registreeritud. Valimised ise leiavad aset tuleva aasta 2. märtsil.

Seega on eelolev kuu kõige määravam vähemalt Venemaa lähitulevikku silmas pidades. Esiteks näitavad 2. detsembri parlamendivalimised, milline on Putini populaarsus ning millise jõupositsiooni saavutab Ühtne Venemaa Riigiduumas. Üllatusi siin muidugi ei maksa ega saagi oodata. Pigem on ikka küsimus, kas ja kes peale Ühtse Venemaa veel parlamenti pääseb.

Seejärel peab aga Putin tegema oma senise elu ilmselt raskeima otsuse - mil viisil ja kellele toimub võimu üleandmine. On ilmne, et Putini soosik (ükskõik, kes ta ka poleks) saab suure tõenäosusega märtsis ka valimisvõidu.

Analüütikud mõistatavad hoolega nii favoriidi nime kui ka seda, kas Putin ikka ise veel teab, kellele ta panuse teeb. Ja muidugi küsimus number üks: endiselt on täiesti lahtine Putini enda tulevik. Mis ikkagi on Putini plaan?

Moskvas liigub ajakirjanike seas jutt, et detsembri teisel poolel on ära muudetud kõik kõrgemate ametnike puhkused. Kas see viitab suurele uudisele või lihtsalt valvelolekule, näeme mõne nädala jooksul.

Samal aja jättis Moskva Meštšanski kohus ka täna jõusse oma laupäevase otsuse: Garri Kasparov peab istuma ära kõik viis talle määratud arestipäeva. Kasparovi advokaadid lubavad kaevata edasi Euroopa inimõiguste kohtusse. Valimisteni on jäänud kuus päeva.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
on's üldsegi tähtis se nimi ja /või putini positsioon. Oma töö on viimane teinud: võimumehhanismid on paigas ja seestpoolt ei hakka neid keegi enam lagundama.

Inglastel võttis peale Teist Maailmasõda 20 aastat, et impeeriumi kaotusest üle saada, prantslased soovivad siiani end impeeriumiks pidada, mis siis et väljast vaadates tundub see soov hirmus naeruvärne.

Siin blogis on Mihkelson käianud mõtet, et lääs peaks kuidagi venemaale aru pähe panema. Lootusetu on tahta,et venkud lepivad vabatahtlikult impeeriumist ilma jäämisega, seega jääb ainult sunnimeetod...Igast "euroinstitutsioonidest" venemaa väljaviskamine ei aita, keskmisele tiblale jäävad "euroasjad" väga kaugeks asjaks...

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?