Riigikogu Eesti-Georgia parlamendirühma avaldus

Tunneme sügavat muret viimaste sündmuste pärast Georgias. Oht sisemisele stabiilsusele on oht ka demokraatiale ja riigi suveräänsusele. Tänavail esitatud äärmuslikud üleskutsed annavad Georgia riigi poolt viimastel aastatel saavutatule tugeva tagasilöögi. Eriolukord ja telejaamade sulgemine ei ole aga pääsetee. Vastupidi, see seab kahtluse alla Georgia senised edusammud ja vähendab oluliselt homsete edusammude võimalikkust.

Riigikogu Eesti-Georgia parlamendirühm kutsub Georgiat rahvuslikule ühtsusele. Aeg on istuda ühe laua taha, leida rahumeelsed lahendused ning lõpetada tänavapoliitika. Teravad avaldused, tagasiastumisnõuded ja erimeetmete rakendamine ei vii heade lahendusteni.

Me kinnitame oma jätkuvat toetust Georgia riigile – tema suveräänsusele, territoriaalsele terviklikkusele ning iseotsustusõigusele. Eriti praegu tuleb neid väärtusi üheskoos kaitsta. Ühtlasi kutsume Venemaad lõpetama mis tahes sekkumine Georgia siseasjadesse.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kolme Vene diplomaadi väljasaatmine Šaakasvili poolt ning sellele järgnenud vastus, samuti ka käesoleva avalduse viimane lause, on päris head ja asjatundlikud PR-lükked.

Kui muidu kõik Gruusia presidendi ülekohus ning terror oma vastu saavad mokaotsast ühte artiklisse kokku valatud, siis nendest momentidest saab spinnida mitte üks ega kaks, vaid suisa kolm uudispealkirja, mille abil vilksamisi pealkirju lugeva rahva teadvusesse kinnistada sidet venelaste ja Gruusias toimuva vahel. (Vt Postimeest).
KT ütles …
head kommentaatorid ... palun ärge olge anonüümsed! kui tõesti ei julge kirjutada oma nime all, mõelge endale kasvõi alias välja - see pole ju raske.

anonüümina kirjutades kahandate omaenda tekstiloome väärtuse nullilähedaseks. kusjuures eelmine komment on ju omamoodi hea ... näitab, et tegu on mõtleva inimesega. iga mõttega ei pea nõus olema, aga väärtuslikuks muutub ta ikkagi inimese, mitte anonüümse kommija sulest tulnuna.
Anonüümne ütles …
kt-le
loen seda blogi pidevalt, kommenteerin aeg-ajalt, vastavalt vajadusele. nime avaldamisega on meil keerulised lood - Eesti on väike. näiteks: kui tegutsemist ärivaldkonnas ei taha ohtu seada poolte valimisega poliitilisel skaalal, siis nii on. jube tore on sellele parastavalt viidata kui pragmaatiku lähenemisele, aga jällegi, nii on.
head varahommiku (kella järgi) jätku...
Anonüümne ütles …
No kui nii, siis peaksid ka meie poliitikud istuma nende pronksiöö pättidega ühise laua taha. Arutama, mis neil mureks ja lohutama, et küll emake rossiija tuleb ja neile õhtumusi annab kui saab nende vastikute baltlastega hakkama. Muidugi on see Gruusias demokraatia tagasilöök, aga antud juhul ei saanud ka lihtsalt pealt vaadata ja ennast mõnitada lasta.
Gruusia meeste mentaliteet lihtsalt ei luba seda ja pesident on ennast näidanud kui tegusat ja meelekindlat juhti. Jõudu talle.
Anonüümne ütles …
Vahva vaadata: kohe peale Šaakasvili tempe oli IRL seas mõneks ajaks paanika, ka siin blogis veeretati vaid üliümmargusi selgrootuid sõnamulle "murettekitavusest" ja "pääsetee mitteolemisest", kuna ei teatud ju, kas Ameerika loobub peale sääraseid sigadusi Šaakasvili toetamisest või mitte.

Nüüdseks paistab, et peale manitsusi USA toetus siiski jätkub, mispeale isamaaliitlasedki võivad kergendatult ohata ning harjunud kombel kõiges vene salateenistusi süüdistama asuda.
Marko Mihkelson ütles …
Hea anonüümne, Sinu fantaasia näib piirituna:)
Anonüümne ütles …
Võtan seda komplimenti, täheldades et see vastus ei lükka midagi ümber. ;)

Meediaoperatsioon kõige Venemaa kraesse kupatamiseks läheb, ma vaatan, edukalt: "Venemaa võimalik provokatsioon ei tohi Saakašvilit heidutada", "Saakašvili püüdis korrata pronksiöö stsenaariumi" jne.
http://www.epl.ee/artikkel/407259
http://www.epl.ee/arvamus/407257

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA