Vene "rahuvalve" tõendatud provokatsioon

Siin Tbilisis on praegu väga palju tähelepanu leidnud üleeilne vahejuhtum Abhaasia lõunapiiril Ganmukhuri külas, kus Vene "rahuvalvajad" ründasid ja peksid noortelaagri valves olnud nelja Gruusia politseinikku. Olukorra muudab eriti pikantseks asjaolu, et kogu Vene sõdurite käitumine on üles filmitud nende enda operaatori poolt, jätmata kahtlust kes ja kuidas olukorda pingestas.

Siiani on Vene "rahuvalvajate" väidetavad provokatsioonid olnud küll jutuks, kuid nii ilmekat tõendusmaterjali pole varem kasutada olnud. President Saakašvili isiklik kohalelend muidugi üksnes võimendas situatsiooni, kuid selleks oli ka piisav põhjus.

Parlamendi esinanine Nino Burjanadze (pildil) ja mitmed teised juhtivad poliitikud nagu Giga Bokeria on mõista andnud, et Vene "rahuvalve" missioon tuleb lõpetada. Sellest soovitakse lähemal ajal teavitada ka rahvusvahelist üldsust. See pole esimest korda, kui siinsed poliitikud on nõudnud rahuvalvemissiooni lõpetamist. Parlament võttis eelmisel suvel lausa vastu sellekohase avalduse.

Samas näib ilmsena, et Abhaasias ja Lõuna-Osseetias paiknevad SRÜ sinikiivrid täidavad küll pigem konflikti õhutaja kui lahendaja rolli. Olen ise ka varem seda öelnud ning kordan uuesti, et konflikti süvenemist aitaks ära hoida põhimõtteline muudatus rahuvalvemissioonide komplekteerimisel. Kuid see pole mõistagi jälle ÜRO julgeolekunõukogu alalise liikme Venemaa huvides. Kas surnud ring?

Just seda sissekannet lõpetades teatas hotelli administratsioon ettehoiatavalt, et homme on siinsamas lähedal Rustavelil toimumas massimeeleavaldus ning et seepärast on kesklinn liikluseks suletud kogu päeva. Aga Summit algab täpselt kahe tunni pärast.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
seni on venelaste "ÜRO missioonid" ikka pikendamist leidnud ja leiavad ka edaspidi, USA-l on julgeolekunõukogus Vene häält tarvis... Loomulikult ei hakka venelased muutma oma poliitikat nt iraani suhtes, et saada järjekordne "missiooni" pikendamine, aga väiksematel teemadel saab ikka kaupa teha.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA