Eesti on Schengeniks valmis

Tänane Euroopa Liidu asjade komisjoni avalik istung andis küll selge kindlustunde, et Eesti on oma siseriiklikult valmis liituma Schengeni õigusruumiga maismaa- ja merepiiridel 21. detembrist ning õhupiiril tuleva aasta 30. märtsil. Viimane on sõltuv lennugraafikute muutmisega talviselt suvisele ajale.

Veidi vähem kui pooleteise tunniga said komisjoni liikmed minu arvates väga hea ülevaate sise- ja välisministeeriumi vaatekohast. Kohal olid siseminister Jüri Pihl, Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse juht Toivo Klaar, siseministeeriumi Schengeni koordinaator Piret Lilleväli, piirivalveameti peadirektor Roland Peets, KMA peadirektori asetäitja Ene Rebane, politseiameti peadirektori asetäitja Raigo Haabu, välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Lauri Bambus ja siseministeeriumi nõunik Lenno Reimand.

Muuseas, kõik täna tehtud esitlused saavad ülesse riputatud ka Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni koduleheküljel. Lohutuseks netifriikidele, et töötame praegu selle kodukülje kasutajasõbralikumaks muutmise nimel. Ehk õnnestub 1. jaanuarist pilti ja sisu värskendada.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kuidas aga saaks ka selle euro kehtima Eestis maksevahendina...

Schengeniga liitumine on täiesti võrreldav liitumisega EL-i ja NATOga. Oluline samm Eesti jaoks! Tänud kõigile, kes selleks kaasa on aidanud!
Marko Mihkelson ütles …
Schengeniga liitumine on tõesti väga oluline samm. Olen varemgi öelnud, et Eesti on ELiga liitunud siis, kui oleme nii Schengenis kui käibel on euro. See viimane on kahjuks hetkel veel unistus. Paljuski seetõttu, et eurole üleminekul on loodetud liiga palju välistele mõjuritele ja vähe iseendale.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?