Türgis on Youtube endiselt blokeeritud

Kui tahate Türgis Youtube'i kasutada, siis see on ka täna võimatu. Nii Ankaras kui siin Istanbulis avaneb Youtube'i asemel ekraanil järgmine kiri: Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 .

Põhjus on aastataguses "virtuaalsõjas" Kreeka ja Tüprgi vahel. 7. märtsil 2007 otsustas Türgi kohus sulgeda kogu ligipääsu Youtube'ile, kuna selles on üles riputatud Mustafa Kemal Atatürki laimavad videoklipid.

Samas on Türgi parlament hiljuti tegelenud karistusseadustiku kuulsa "artikkel 301" pehmendamisega, mis käsitleb Türgi identiteedi vastaseid kuritegusid. Igatahes näib blokeering täna kuidagi liiga karmi lahendusena. Eriti riigilt, kes pürgimas Euroopa Liidu poole.

Kommentaarid

Unknown ütles …
Olen sinuga täiesti nõus. Türgil on veel väga palju ära teha inimvabaduste osas. Kas ei oleks saanud lihtsalt need mõned videod maha võtta, mitte kõikidele kinni panna.
Sten Hankewitz ütles …
Vot jah. Türgi on rohkem keelan-lasen-poon-käsen islamimaa kui Euroopas tundutakse arusaavat. Muidugi, with all due respect, ei ole Türgi ligilähedengi Saudi Araabiale või Iraanile, aga mõjutusi ja olulisi mõjutusi, kasvõi nagu see, et kui meile ei meeldi mingi netilehe sisu, siis keelame netilehe ära, on siiski.

Türgi ei ole minu arvates küll mitte mingit moodi Euroopa Liidule vajalik, et tema liitumisele organisatsiooniga isegi mõelda.

Ma mäletan 1989. aastat, kui käisin esmakordselt Saksamaal, mis oli türklasi oksendamiseni täis. Kes varastas, kes pettis, kes kerjas jne. Ja see kestab siiamaani. Seriaal Alarm für Cobra 11 püüab küll näidata, et on ka korralikke türklasi, kes teevad ausat tööd ja on muidu tublid inimesed, aga selliseid on ELis kahjuks vähe. Enamik vastab siiski kriteeriumile, mida lõigu alguses kirjeldasin.

Kui Türgi peaks saama ELi, siis lõpptulemusena jookseb ta inimestest tühjaks. Muidugi, siis saaks ehitada Türgi pinnale ühe suure parkimisplatsi, neist on suur puudus üleautostunud Euroopas, aga esiteks on sinna küllalt kauge parkima sõita ja teiseks, kas see on ikka seda väärt?

Anyway, Türgil on väga palju väga pikki samme käia, et hakata jagama väärtusi, mida Euroopas jagatakse. Ja ma ei pea silmas, et need sammud saaks asututud mõnede aastatega. Sinna läheb kümneid, võibolla isegi sadu aastaid.
Anonüümne ütles …
Ja mis ma näen. Kuulus kolmainsus Sten (sionist-fašist-kommunist ühes isikus :-)) siin sõna võtmas. Respekt. Alati on huvitav tema avaldusi lugeda.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?