Peame olema valmis oma huve kaitsma

Leedu äsjane loobumine vetost avab tõenäoliselt juba suvel läbirääkimised Euroopa Liidu ja Venemaa vahel. Need ei saa kindlasti olema lihtsad, sest probleeme on aastatega kogunenud rohkem, kui neid on suudetud lahendada.

Viimati peeti sarnaseid kõnelusi 1990ndate aastate esimesel poolel. Tunnistagem, võrreldes toonasega on palju muutunud nii Venemaal kui Euroopa Liidus. Väärtusruumide suured käärid on teinud jutud strateegilisest partnerlusest väga õõnsaks.

Kuid sellegi poolest on kõnelused paremad tuimast vetostamisest. Eriti muidugi siis, kui tead, mille nimel vaidled ja milliseid huve kaitsed. Seepärast on Eesti valitsusel kõige kiiremas korras vaja selgusele jõuda kõigis olulisemates prioriteetides, mis peaksid kajastuma uues partnerlusleppes või sellega kaasnevatel läbirääkimistel.

Samuti on siin oluline, et suudaksime oma positsioone kaitsta läbi tiheda koostöö oma partneritega. Veidi murelikuks teeb teadmine, et Eesti pole olnud kuigi nähtav Leedu murede mõistmisel ning kompromisside otsimisel. Nii sõidavadki Tbilisisse Sloveenia, Poola, Leedu (pildil minister Vaitekunas) ja Rootsi välisministrid, et seal Gruusia-Vene suhete pingeseisundile leevendust otsida.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
postitan siia lingi ühele huvitava saatusega Eesti mehe loole - vabandan, et rohkemat seost blogija looga ei ole, kui Venemaa tähtsus meie jaoks...

http://www.sundaytimes.lk/080511/Plus/plus000015.html

huvitav lugu sellest, kuidas üks eestlane külma sõja ajal põgenes Sri Lankalt enne kui oleks Nõukogude Liitu deporteeritud. kiire google'i otsing selle mehe kohta ei näidanud, et varem temast midagi kirjtatud oleks - ehk peaks...

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA