"Kolmas tee" on tupikus

Kui mitte mujal, siis vähemalt Suurbritannias. Leiboristide hävitav lüüasaamine kohalikel valimistel on selgeks märguandeks, et hiljemalt 2010. aastal võtavad Downing Street 10 koha sisse toorid.

Eriti Tony Blairi poolt upitatud "kolmanda tee" tuntus püsis paljuski tema enda poliitilisel karismal ning konservatiivide pikal madalseisul. Loomulikult ei tähenda tooride peatne võimuletulek, et nn tsentrismipoliitika kaoks, kuid see saab kindlasti "punase" värvi asemel "sinise" varjundi.

Gordon Brown on pärast partei kaotust mitte üksnes tooridele, vaid ka liberaaldemokraatidele kindlasti väga surutud sisepoliitilises olukorras. On väga kahtlane, et üldvalimisteni jäänud aja jooksul suudaks ta sõna otseses mõttes rongi alt välja tulla. Pole välistatud, et Browni suhtes kasvab siseopositsioon leiboristide endi hulgas.

Nii kipub täide minema nende ennustus, kes nägid Brownis vaid ajutist peaministrit. Rahvusvaheliselt ei mõju Browni nõrkus muidugi kuigi hästi brittide positsioonidele. Eriti, kui arvestada, et tulemas on olulised kaadriotsustused Euroopa Liidus. Leiboristide lüüasaamine ei lisa kindlasti võimalusi ka Blairile Euroopa tippu tõusmiseks. Pigem vastupidi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?