Prantsuse nädal

Pole midagi öelda, sellest nädalast saab tõepoolest Prantsuse nädal. Homme hommikul võtame kolleegidega Euroopa Liidu asjade komisjonist ette kahepäevase töövisiidi Pariisi. Eesmärgiks on tutvuda Prantsusmaa peagi algava eesistumise prioriteetidega ning tutvustada omalt poolt Eesti seisukohti kõige olulisemates Euroopa Liidu poliitikavaldkondades.

Pean ütlema, et prantslastega on meil viimastel aastatel kujunenud päris hea läbisaamine ja kontaktide tihedus annab silmad ette teistele Euroopa suurriikidele. Loomulikult ei tähenda see korraga seda, et kõiges nõustume, kuid võimalusi teemade läbivaidlemiseks on piisavalt. Üks sellistest siis ongi meie eelseisev töövisiit.

Kuid sellega nädal ei piirdu. Kolmapäeval peaks Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy oma visiidil Poola pealinna Varssavisse teatama, et tööjõu vaba liikumise piirang Ida- ja Kesk-Euroopa riikidele kaob juba järgmisel aastal. Algselt oli selleks tärminiks Pariis pakkunud 2010. aastat.

Ja see pole veel kõik. Neljapäeva õhtul saabub Eestisse visiidile Prantsusmaa peaminister François Fillon. Põnev on see, et samal päeval jõuab ta enne Pariisis kokku saada Venemaa vastse peaministri Vladimir Putiniga. Meie kohtume Fillion'iga algab aga reede hommikul Riigikogus.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?