Kreml jätab kaardid enda teada

Venemaa valitsuse uuendatud koosseis ei reeda ühtegi tõsisemat märki eelseisvaid valimisi silmas pidades. President Putin jättis sisuliselt kõik favoriidid oma endistele kohtadele. Lisaks senistele peamistele Putini "mantlipärijatele" Sergei Ivanovile ja Dmitri Medvedjevile on nüüd siis juures peaministrina Viktor Zubkov.

Olgugi, et viimase reiting on hetkel ligi 9 korda väiksem kui Ivanovil (vastavalt 4 ja 34), pole kaugeltki kindel, kellele Putin lõpliku panuse teeb. Mäng alles algab. Lähematel nädalatel keskendutakse tõenäoliselt parlamendivalimistele. Mõistagi on see aeg ka favoriitide omavaheliste jõuvahekordade selgitamiseks.

Suurimaid jõupingutusi peab tegema mõistagi Zubkov, kellel oleks reitingu tõstmiseks lisaks paljale administratiivsele ressursile vaja ka mingeid välist sära või efekti pakkuvaid käike. Võimalusi on erinevaid, kuid loodetavasti pole need võrreldavad Putini sõjakampaaniaga 1999.
aasta sügisel.

Kolmest uuest ministrist on kindlasti kõige nimekam Dmitri Kozak, kes pääseb Põhja-Kaukaasia "vangistusest". Miks mitte, ehk võib ka Kozaki edutamise taga näha võimalikku varjatud favoriiti. Igatahes on Putin mõista andnud, et tema "jah"-sõnale võivad loota kuni viis kandidaati.

Kommentaarid

KT ütles …
Venediktov pakkus eile Eho Moskvõ eetris lausa kihlvedu, et mõne kuuga on Zubkovi reiting võrdsustunud Ivanovi-Medvedjeviga. ausalt öeldes ei saaks mina seda kihlvedu vastu võtta, sest arvan sama;)
Anonüümne ütles …
Ma pakun, et presidendikandidaat Zubkovi peaministrikandidaat saab olema Putin ja sellega saavad valimised kinni l�dud.
Klaus ütles …
Ingušeetia on igatahes valmis pandud.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA