Eesti peaminister võiks Prodilt õppida

Mitte väga sageli ei kuku valitsused välispoliitika tõttu. Kuid just nii see juhtus äsja Itaalias. Romano Prodi juhitud kirju vasakpoolne valitsus ei suutnud kokku leppida, mida teha missiooniga Afganistanis ja ning kuidas suhtuda USA sõjaväebaasi Põhja-Itaalias. Hääletus Senatis lõi koalitsiooni lõhki.

Valitsuskriisid pole Itaalias ju mingi haruldus, kuid sellest viimasest võiks näiteks Eesti peaminister siiski midagi kõrva taha panna. Ühe riigi rahvusvaheline maine ning võime sihikindlalt tegutseda pole mängukannid. Sellest sai kogenud Prodi aru ning palus presidendil valitsus laiali saata.

Kahjuks on Eestis viimasel ajal antud liiga palju indulgentse koalitsiooni kuuluvate erakondade avalikele sahkerdamistele ning vassimistele, mistõttu tundub pidev valitsusesisene vastuolu riigi välis- ja julgeolekupoliitilistes küsimustes lapsemänguna. Kahju, selline kanapimedus võib meile väga kurvalt kätte maksta.

Ainus hea lootus on siiski, et veidi enam kui nädala pärast on valimised:)

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ok, see et me kõik teiste silmades pindusid ja palke näeme, ei üllata kedagi. Peaminister võiks õppida sellelt, teiselt ja kolmandalt, see on selge, ja see ONGI nii.

Aga mis vigu teed poliitikas sina ise, Marko Mihkelson? Mida peaksid ise teistmoodi tegema ja kallelt õppima?
Marko Mihkelson ütles …
Hea anonüümne: loomulikultpole veatuid inimesi, veelvähem poliitikuid. Kuid on teatud piirid, millest üleminek teeb sind iga järgmise otsuse tegemisel või tegemata jätmisel nõrgemaks. Oskus on neid piire tunnetada. Iga hinna eest võimul püsimine pole demokraatlikele valitsustele siiski mitte päris kombeks. Just see on küsimus, millele osundan ja jään osundama.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?