Euroopa kriisireguleerimine on kriisis

Reedel peaks Venemaa peaminister Vladimir Putin tegema oma esimese visiidi mittepresidendina Berliini. Rääkimaks lahti gaasikriisi mured ning ootused. Oleks kena, kui Saksamaa oleks Euroopa Liidu eesistuja. Kuid seda ta pole. Euroopa Liidu pealinn asub täna hoopis Prahas.

Loomulikult teab Moskva seda suurepäraselt. Samas usutakse naaberriigis, et Euroopaga on mõtet asju ajada ainult läbi "suurte" pealinnade. Seda püüab Putin juba aastaid Brüsselile peale suruda. Seekord on sihtmärgiks Saksamaa.

Tšehhid püüavad jätta muljet, et kontrollivad olukorda. Tegelikult on olukord keerulisem. Peaminister Topolaneki visiit Moskvasse ja Kiievisse pole lahendust toonud. Nüüd püüab Moskva Euroopale peale suruda oma lahendusi, kutsudes laupäevaks kokku tippkohtumise.

Euroopa Komisjon on otsustanud sellel kohtumisel osaleda. Kuid tähtsam sellest on siiski Euroopa Liidu ühtsuse näitamine ning Tšehhi peaministri pildilolek. Vastasel korral võib tõesti küsida, kas Euroopa Liit on ikka võimeline ühiste reeglite alusel kriise lahendama või mitte.

Kommentaarid

ege7a ütles …
avameelne arvamus vene gaasist
http://www.apn.ru/opinions/article21211.htm

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA