Ühe ohtliku äärmuslase ähvardused

Üks Eesti telekanal näitas eile intervjuud ühe ohtliku kohaliku provokaatorist äärmuslasega. Mehe jutt oli ammutuntud. Ähvardused ka. Jäi vaid arusaamatuks, miks seda mehikest ikka nii väga promotakse.

Kujutan ette, kuidas mõned võiksid sellise arvamuse peale lajatada - aga kus on sõnavabadus. Tõesti, Eesti on õigusriik ja sõnavabadus tagatud. Erinevalt näiteks selle sama äärmuslase ideaalriigist.

Kuid kõige olulisem on siiski mõista, et selliste mehikeste maailm seisabki koos tähelepanust ning provokatiivse ehk väljakutsuva käitumise võimalustest. Sellel aastal on meil ees kahed valimised ning loomulikult püüavad äärmuslased ennast oksale upitada. Et siis oma maailma kõverpilti häälekamalt müüa.

Äärmuslane räägib, et ta esindab üht kogukonda. Kõva sõna. Ilmselt peab ta selle kogukonna all silmas kaupluserüüstajaid ning tänavale ilgajaid. Kogukond, keda ta kipub esindama, pole temaga sugugi samameelne. Ja seda teab ta ise ilmselt väga hästi. Peaasi oleks infomüra ja vihkamaist külvata.

Eesti tuleviku huvides on loomulikult arvamuste paljususest ja erinevate ideede konkurentsist sündiv poliitika. Kuid meie rahvuslik julgeolek peaks olema väga mures nende üleskutsetest, kes räägivad riigi või vara (ümber)jagamisest.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Minu arust on ühiste eesmärkide nimel kokkuhoidmine üks asi, mida me sellistelt inimestelt tegelikult õppima peaks ja lõputu isamaaarmastus. Seda ka rahuajal ja igapäevaelus. Eestlase nn. rahulik olemus on kahjuks rahulik kuni sinnamaani kuni riiki juba õõnestatakse.
Tegelikult pole ju raske selliste arvamusliidrite kahjutuks tegemine, inimesed nt. lihtsalt kaovad ära. Muidugi riiklike struktuuride tegutsemise tagajärjel. Me ei tea siiamaani, mis juhtus Jimmy Hoffa laibaga nt...
Anonüümne ütles …
kitsipunn ka veel.


http://rus.delfi.ee/forum/read.php?f=3&i=14763&t=14710
Anonüümne ütles …
Ma ikkagi küsin et mida teeb meie kallis valitsus ja riigikogu, mida Sina Marko et selliseid rumalaid olukordasi kui neli pätist klouni mõistetakse kohtus süütuteks. Kas ei peaks seadusi parandama, kas ei peaks muutma süüdistuse suunda jne...
Anonüümne ütles …
irwww.lugege seda foorumit tüübil näpud põhjas varsti jagavad eided tema vara.
arvamusliiderdaja ütles …
Kuidas blogipidaja kommenteerib "Vabariigi kodanikes" Raivo Järvi välja käidud mõtet, et pronksöö tegelikud süüdlased ja organiseerijad, kes mustade bemmidega mööda linna ringi sõitsid ja walkie-talkie-dega rääkisid, jäid karistuseta?
Anonüümne ütles …
Jälle hea artikkel NYTimesis idateemadel:
http://www.nytimes.com/2009/01/12/opinion/12sebag.html?_r=1&hp
Anonüümne ütles …
Eesti meedia on juba ammu D. Klenskist meediastaari teinud. Viimane laks oli muidugi ETV Erisaate katse teda Jüri Liimiga "lepitada". Liim sellise lollusega kaasa ei läinud, kuid võimaldas Klenskil lõputult kuni ETV riidehoiuni välja ennast müüa.

See intervjuu Linteriga ei ole mingi ime. Liberaalsel ETVl on justkui mingi süükompleks vene äärmuslaste ees, et soovitakse neid näidata, millega näida tasakaalukamana.

Aga see venekeelne vestlussaade Vandekohus oli vinge. Seal said normaalsed venelased ka sõna võtta.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?