Batumil on suur tulevik

Kui Musta mere äärne pärl Batumi saaks jätkata sama kiiret arengut, nagu viimase kahe aasta jooksul, siis hiljemalt tuleva kümnendi keskpaigaks võib sellest kujuneda rahusvahelise turismi tõeline tõmbenumber.

Tbilisist vaevalt 50 lennuminuti kaugusel (autoga kipub minema neli või enam tundi) asuv Batumi (täna oli seal päikesepaistes umbes 20 soojakraadi) võttis sellel turismihooajal vastu umbes 300 000 väliskülalist, kellest suurem osa tuli Armeeniast, Aserbaidžaanist, Türgist, Ukrainast. Rohkemaks poleks ka ilmselt võimet, sest hetkel on linnas üksnes üks rahvusvahelise tasemega hotell (Intuorist Palace).

Kuid juba kahe järgmise aastaga peaksid Batumis valmima üle kümne uue hotelli, nende hulgas Hyatti kaks hotelli, Radissoni ja Sheratoni keti hotellid. Renoveeritud kaasaegse lennujaama olemasolu, kus esimese maandumisproovi tegi teatavasti Eesti president selle aasta mais, lubab ligi tõmmata turiste otselendudega ka Lääne riikidest.

Meid täna Batumis võõrustanud Adžaaria Autonoomse Vabariigi valitsuse juht Levan Varshalomidze tuletas siinkirjutajale meelde, et presidendi kevadise visiidi ajal olla räägitud ka võimalusest Eestist otselendude korraldamiseks Batumi.

Minu arvates võiksid meie turismiettevõtted tõepoolest tõsiselt kaaluda kasvõi tšarterlendude kavandamist, sest Batumis ja selle suurepärase loodusega ümbruses, lisaks vahetus läheduses Türgi piiri taga (Trabzonis näiteks), on avastamist kindlasti küllaga.

Kuid kui lendamisest juba jutt, siis on ikka põrgulikult sant küll, et mõne tunni pärast pean lendama Tallinna mitte otselennuga, vaid Air Balticuga üle Riia. Arvestades seda, et Gruusia on meie üks tähtsamaid välispoliitilisi sihtriike, siis oleks väga loogiline, et Tallinnast saaks sinna lennata otse. Arvestades kasvõi neid Eesti delegatsioone, kes sellel nädalal on siin viibinud, oleks ettevõtmine kindlasti väärt kaalumist. Juhul muidugi, kui Estonian Airil ikka on veel alles iseseisvat otsustamisõigust.

Ah jaa. Tbilisisse tagasi jõudes selgus, et Rustaveli prospekt on endiselt suletud. Opositsiooni tähtajatu miiting parlamendi ees küll jätkub, kuid hoog on raugemas. Eks homne päev näita, kui palju on neil visadust ka töönädalal meeleavaldust jätkata. Igatahes on siiani möödunud kõik rahulikult.

Kommentaarid

waasa ütles …
Kahjuks EA ei ole mingit otsustamisõigust...väga räbal olukord.
Anonüümne ütles …
Minu mäletamist mööda oli NSVL kaardil ainult kaks piirkonda, mis oli märgitud tumerohelisena - SUBTROOPIKA; need olid Batumi piirkond Türgi piirini ja Bakuust lõuna poole Iraani piirini jääv ala. Nii et subtroopika on küllaltki ahvatlev turismi jaoks...

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?