17 kohtumist Brüsselis ja Luxembourgis

Pole ju kuigi suur üllatus, et Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjonil oleks tegemist kas Brüsselis või Luxembourgis. Hea ja pädev Euroopa küsimuste otsustamine rahvuslikul tasandil eeldab väga head ja pidevat teadmist Euroopa Liidu institutsioonides toimuvast.

Seekord, eilsest homseni, oleme kolleegidega külastamas Euroopa Parlamenti, Euroopa Komisjoni, Euroopa Kontrollikoda, Euroopa Kohust ning meie diplomaatilisi esindusi. Kokku tuleb kolme päeva peale koos reisimisega 17 kohtumist. Eesmärgiks on peaasjalikult saada ülevaade just Eesti esindatuse tasemest ning Eestist pärit eurosaadikute ja tippametnike tööst ning nende valdkonnas üleskerkivatest teemadest.

Praeguseks on just läbi saanud kaks päeva tihedat tööd Brüsselis ning ees kolmas päev Luxembourgis. Juba praegu on mitmeid teemasid ja laiemaid küsimusi, millele kohtumised on osutanud ning millele tagasi kodus kindlasti püüame tähelepanu pöörata. Olgu see siis näiteks meie Euroopa esindatuse audit, Läänemere strateegia põhjalik analüüs ning laiema teemana kindlasti meie Euroopa poliitika parem eesmärgistamine.

Ka peaksime ehk kodus rohkem lahti mõtestama peagi allkirja saava Reformileppe sisulise ellurakendamisega seotud küsimused. Nagu näiteks Euroopa kavandatava välisteenistusega seonduv ja mitmed teised küsimused. Viimasele annab hea sissevaatamisvõimaluse juba meie komisjoni 10. detsembri avalik istung, kus peaminister ja teised valitsuse esindajad harutavad lahti Reformileppe olulisemad märksõnad. Kellel huvi, tulge siis Riigikokku kuulama või jälgige ülekannet netist.

Kommentaarid

nikitheone ütles …
Palju õnne Marko!
Marko Mihkelson ütles …
Aitäh õnnitluste eest! Just sai kenasti kodumaale tagasi jõutud:)

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA