Vene välisministeeriumilt mõistlik avaldus


Vene välisministeeriumi ametlik esindaja Andrei Nesterenko tegi eile kõigiti mõistliku avalduse, kui ta nimetas fondi "Venelased" ideed "venelase kaardi" väljaandmisest Ukrainas, Moldovas, Kasahstanis ja Balti riikides provokatsiooniks.

Tuletan meelde, et 9. juulil teatas ühiskondliku fondi "Venelased" juht Leonid Šeršnjov Moskvas, et vaatamata välisministeeriumi ükskõiksusele alustatakse "venelase kaartide" jagamist endise Nõukogude Liidu territooriumil.

Kaardi võib taotleda igaüks, kes tunneb lähedust Venemaale ning vene ideele ja on valmis võtma seeläbi ka kohustusi. Vastuteenena lubati mitmekordset tasuta viisat Venemaale, töö- ja õppimisvõimalusi, ajateenimist ja muud Venemaal.

Esimene kaart väljastati postuumselt kirjanik Nikolai Gogolile. Ilmselt püüti seega näidata ukraina ja vene rahva ühtsust. Kui lugeda fondi materjale, siis kogu projekt on kantud kadunud impeeriumi varjamatust tagasitahtmisest. "Venelase kaarti" peetakse otse Venemaa taasühinemise tehnoloogiaks.

Muide, selle fondiga ja kaartide jagamisega on seotud ka selline marurahvuslik ühendus kui "Kõik Venelased". Nende koduleheküljel kutsutakse avalikult üles koostama Venemaa vaenlaste nimekirja.

Tõele au andes poleks Venemaa välisministeeriumilt ka teist reaktsiooni oodanud,. Tegemist on sulaselge provokatsiooniga. Pealegi lubavad fondi tegelased asju, milleks Venemaa pole riiklikult mingilgi viisil valmis. Olgu need siis tasuta viisad või vabad tööload ja muu.

See muidugi ei tähenda, et Venemaa vähendaks oma tähelepanu kaasmaalaste suunal. Pigem vastupidi. Kaasmaalaste seadus on täiendamisel ning seal on juttu ka isikuid puudutavatest dokumentidest. Eks ole peagi näha, milliseks kujuneb Moskva ametlik poliitika kaasmaalaste suunal.

Kommentaarid

Marko Mihkelson ütles …
Esimene reaktsioon: http://www.regnum.ru/news/1188934.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA