Natsismi ja stalinismi võrdsustamine

Just sellisel teemal võttis BBC venekeelsete saadete Londoni stuudio täna õhtul ette pooletunnise diskussiooni otse-eetris, kus lisaks siinkirjutajale osalesid ka Riigiduuma saadik Aleksandr Kozlovski ning tuntud kirjanik Viktor Suvorov.

Ajendi saateks andis OSCE Parlamentaarse Assamblee poolt Vilniuses vastuvõetud resolutsioon, milles kutsutakse liikmesriike üles 23. augustit kuulutama natsismi ja stalinismi ohvrite mälestuspäevaks. Sellega kinnitati Euroopa Parlamendi varasemat otsust.

Saate tarbeks oli tehtud tänavaintervjuusid Venemaalt ning sai ka saatesse helistada. Inimeste arvamused olid erinevad. Kolmest saatekülalisest jäi Kozlovski oma arvamuses üksi. OSCE assamblee Vene delegatsiooni juhina nimetas ta kogu teemat Vene-vastaseks tegevuseks ning mainis, et ilma ohvriteta poleks Stalin ka sõda võitnud.

Kogu selle loo peamiseks sõnumiks on minu arvates siiski diskussiooni olemasolu ning kommunismi kuritegude jätkuv teadvustamine. Mida enam see teema leiab läbivaidlemist, seda rohkem on lootust, et need kuriteod tõepoolest kunagi enam ka ei kordu.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
oli ka viiamne aeg.loodetavasti jõuab see kohale ka 8 mai kaunitaridele!


http://www.epl.ee/artikkel/472602

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?