Kolga kooli innustav rahvadiplomaatia

Meedias on juba korra läbi käinud lugu Kolga keskkooli noorte hea tahte reisist augustisõjast räsitud Gori linna ning positiivsetest muljetest, mida saadi suheldes Gruusia eakaaslastega.

Liina, Paula ja Priidu rääkisid täna Kolga koolis toimunud kogunemisel koolikaaslastele oma sõidust, näitasid pilte ning filmi. See oli vapustavalt positiivne kogemus, mis on suurepäraseks näiteks sellest, kui vähe on vaja edukaks rahvadiplomaatiaks.

Kooli direktori Tõnu Valdma ning õpetajatega pärast kogunemist vesteldes leidsime, et just seda laadi ettevõtmised on väga olulised, aitamaks kaasa ka meie laiemale välispoliitilisele edukusele näiteks suhete edendamisel Gruusiaga.

Eesti on viimastel aastatel päris hästi laiendanud arengukoostöö võimekust. Sealhulgas siis ka Gruusia suunas. Samas on rahvadiplomaatia üks selline valdkond, mida riik pole kõige laiemas kontekstis veel piisavalt tähtsustanud.

Ma usun, et Kolga noorte initsiatiivikus on hea näide sellest, kuidas ise saab koguda toetusi väikeste ettevõtmiste elluviimiseks. Kuid samas võiksid taolised ideed või nende edasiarendamine leida toetust ka riigi poolt. Sõprus on kapital, millesse tasub investeerida. Igatahes on Kolga koolis sellest väga hästi aru saadud.

Kommentaarid

KT ütles …
kõlab igati vahvalt ja järgitegemisväärselt!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?