Kartaago tuleb hävitada...

... ehk miks Eesti liidrid jätkuvalt eiravad osalemist maailma mainekamal majandusfoorumil Davosis. Ausalt öeldes on päris piinlik juba kolmandat aastat järjest sellest siin blogis kirjutada. Paraku näib, et eeloleval nädalal on Davosis kohal kõik meie naabermaade tipud, puudu üksnes Eesti esindus.

Tegelikult on seekordne foorum üleüldse läbi aegade üks esinduslikumaid. Korraldajate sõnul võtab foorumi tööst osa 2500 inimest 96 riigist, sealhulgas 41 riigipead, 60 ministrit, rohkem kui 1400 äriliidrit. Kohal on näiteks Soome, Läti ja Leedu presidendid, Rootsi, Poola, Venemaa ja Taani peaministrid, Norra kroonprints. Rääkimata siis delegatsioonidest teistest riikidest. Keda aga nimekirjast ei leia, on jälle Eesti esindaja(d). Nii juba vähemalt kolmandat aastat järjest.

Tuleb tunnistada, et ma pole päriselt aru saanud, miks Eesti järjekindlalt Davosi foorumit eirab. Kas probleem on rahas, kutse puudumises või lihtsalt viitsimises? Ei tea. Kuid see, et me seal ka sellel aastal ei osale, on suur viga.

Davosi foorum, mis sellel aastal kogub erilist tähelepanu seoses üleilmse rahandus- ja majanduskriisi tõttu, on suurepärane paik nii väga vajalike kontaktide loomiseks või uuendamiseks ning uute ideede saamiseks. Näiteks on sellel aastal foorumile ette valmistatud analüüs globaalse finantssüsteemi tulevikuväljavaadetest. Samuti annab debattidele alusmaterjali 2009. aasta globaalsete riskide uuring.

Kommentaarid

Marko Mihkelson ütles …
http://edition.cnn.com/SPECIALS/2009/news/davos/
Anonüümne ütles …
Kui seda videot vaadata hoolikalt, siis Foorumi kogunemispaigas on ikkagi ka Eesti lipp püsti. st. keegi ikka esindab.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?