Kas Tatarstan tahab iseseisvuda?

Internetis on levimas informatsioon, justkui Tatarstani "rahvaparlament" olla eile võtnud vastu deklaratsiooni riiklikust iseseisvusest. Selles kutsutakse üles ÜROd ning maailma riike tunnustama Tatarstani iseseisvust. Samuti on loodud eksiilvalitsus seatud eesmärkide saavutamiseks.

Loomulikult üheski ametlikus infokanalis seda uudist ei leia. Ka pole täpsemalt teada, mis ja kus tegelikult toimus. Ometi on eriti pärast Lõuna-Osseetia ja Abhaasia tunnustamist Venemaa poolt kasvanud rahvusliku eneseteadvuse kehtestamisele viitavate sõnumite sagedus nii Tatarstanist, Baškortostanist kui Põhja-Kaukaasiast.

Miks võib Lõuna-Osseetia olla iseseisev riik, aga Tatarstan mitte, arutletakse netis juba mitmendat kuud. Venemaa keskvõim on viimasel ajal suurendanud survet nii Tatarstani kui Baškortostani liidritele, kärpides nende majanduslikku iseseisvust. Teatavasti on mõlemas regioonis arvestatavad naftavarud.

Kuidas ka poleks, süvenevas majanduskriisis võivad ka sellised teemad muutuda Venemaa keskvõimule tõsiseks peavaluks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
praegu tundub kõige "kuumemaks" piirkonnaks olevat vladivostok. seal täna aeti omoni poolt miiting laiali ja piketid toimuvad juba mitmendat päeva. alguse sai vist asi sellest, et kasutatud autode maaletoomisel tõsteti tollimaksu ja tehti seda eesmärgiga toetada kodumaist autotööstust. rahvas pole sealkandis oma eluga rahul ja mingid loosungid nõudsid lausa piirkonna koos kuriilidega jaapanile loovutamist.

sandy casar
Anonüümne ütles …
Elagu vaba ja iseseisev Tatarstan!

Pohlatohlakas
Marko Mihkelson ütles …
Vladivoostokis tõesti kuum: http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2008/12/21/62945.shtml
Marko Mihkelson ütles …
Veel Vladivostokist:

http://the-right.org/forum/viewtopic.php?f=82&t=557&sid=98ad0f2886c15dbd3c8d104f929166a6&start=480

http://newsdv.ru/?idn=291&idl=7
Anonüümne ütles …
a mis sa sellest arvad?kas vend on jälle alksiga liialdanud?

http://www.newsru.com/russia/22dec2008/leontiev.html

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?