Eesti vaatleja sattus Gruusias tule alla

Olukord Gruusias püsib endiselt väga pinev. Sisuliselt ei möödu nädalatki ilma tõsisema vahejuhtumita. Üks nendest leidiski aset täna pärastlõunal, mil Gruusia poolt kontrollitaval territooriumil Tshinvalist 4 kilomeetrit lõunas avati ootamatult tuli OSCE patrullauto pihta.

Ründajaid oli esialgsetel andmetel kaks, kes kalašnikovidest avasid otsesihtimisega tule OSCE soomustatud maastikuauto pihta. Olgugi, et masinalt leiti hiljem üle kümne kuuliaugu, keegi autos viibinutest viga ei saanud. Sündmuse hetkel oli auto roolis Eesti vaatleja.

Sündmuspaik asus umbes poole kilomeetri kaugusel administratiivpiirist Gruusia valitsuse kontrollitaval alal. Kes võisid olla ründajad, seda täpsustatakse.

Kogu see lugu näitab, kui habras on vaherahu. Samuti on see kinnituseks, et nii OSCE kui ka Euroopa Liit peaksid oma missioone Gruusias tugevdama, et ära hoida uue võimaliku konflikti puhkemise. Ühtlasi peaksid nii Brüssel (EL) kui Viin (OSCE) nõudma Moskvalt võetud kohustuste täitmist ehk siis rahvusvaheliste vaatlejate lubamist Lõuna-Osseetiasse ja Abhaasiasse.

Kommentaarid

W. Hocares ütles …
Nüüd mõtlen siin ka...

Enne mõtlesin Silveri juures (Meikar), seal lubasin mõtlemise siia üle tuua, et ta ei kahtlustaks mind erakondlikes eelistustes.

Ja mõtlen, kuidas saab selline informatsioonikilluke muuta Eesti rahvusvahelist mainet, millisele võimalusele osutati eelkülastatud ajaveebis. Ei saa, kui mitte hakata ise mulli suureks puhuma.

Siiski soovitus: kui see tõesti peaks olema valgustkartev info, siis võib järgmine kord samalaadse teksti üles panna stiilis a la nurga tagant kioskist suitsu ostmas käies kuulsin, kuidas kojamees Fedja ja majahoidja Miralda arutasid Gruusias või kasvõi Kremlis endas toimuvat. Kuna Fedjat ja Miraldat on suhteliselt keeruline tuvastada, ei saa keegi kellegi pihta ka nooli loopida. Jutu tõepärasus saab küll pisikese hoobi, aga kirjapandu koht peaks seda jälle suurendama. Pealegi - poliitilise maiguga lehekülgedelt loetakse uudiseid nagunii kerge ettevaatusega...

Päikest ja lund sulle!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?