Sarkozyl seisab ees tõsine liidrikatsetus

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy eile õhtul Elysee palees peetud kõne Euroopa konservatiivsete erakondade esindajatele oli muljetavaldav. Väga vahetus õhkkonnas ning väikeses ringis peetud kohtumisel esines Sarkozy pooletunnise kõnega, kus ta kirjeldas tema ja Prantsusmaa ees seisvaid ülesandeid seoses äsja alanud eesistumisega Euroopa Liidus.

Sarkozyle omasel energilisel ja sütitaval moel peetud kõnes puudutas ta eeskätt pärast Iiri referendumit ning Poola presidendi kõhklemisi tekkinud sisekriisi. "Omada ambitsioone, see tähendab võimalusi midagi muuta," võiks kokku võtta tema mõttekäigud iseenda valmisolekust kujunenud olukorrale lahendust leida.

Eks Sarkozy teab väga hästi, et eelolevad kuus kuud saavad tema ja Prantsusmaa tõsiseks liidrikatsetuseks. Kuidas suudetakse lahendada Lissaboni leppe ratifitseerimisprobleemid ning mis jääb kõlama Prantsusmaa enda prioriteetidest - need on parajad mõõdupuud varjamatult ambitsioonikale Sarkozyle.

Igatahes jäi eile teda kuulates küll mulje, et Pariis ei kavatse vaatamata ebameeldivate uudistega alanud eesistumisele käed rüppe lasta. Juba 21. juulil peaks Sarkozy lendama Iirimaale, et sealsete poliitikutega lahendusi uurida.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA