Päris karm karikatuur Obamast

Veidi vähem kui neli kuud on jäänud 4. novembrini. Päevani, mil Ameerika Ühendriikides leiavad aset presidendivalimised. Nii Barack Obama kui John McCain ootavad oma parteikongresse augusti lõpus ja septembri alguses, et siis täis tuuridel kampaaniasse sukelduda.

Kuid tegelikult käib kampaania kogu aeg. Sellest annab märku kasvõi mõjuka The New Yorkeri 21. juuli väljaande esikaas, mis vapustab Obama vastase karikatuuri poolest. Sellel on demokraatide kandidaati kujutletud Ovaalkabinetis moslemina (Obama on sünnijärgne moslem), tema naist Michelle'i terroristina, kaminasse on põlema visatud USA lipp ning seinale on riputatud Osama bin Ladeni portree.

Seda Barry Blitti poolt joonistatud karikatuuri on New Yorker küll kirjeldanud, kui satiiri, milles püütakse näidata neid hirme, mis on paljudes ameeriklastes tekkinud seoses Obamaga. Nii Obama kampaaniameeskond kui tema konkurent John McCain on avaldatu hukka mõistnud.

Rusikapõrge, mida Obamad karikatuuril teevad, on võetud tegelikust elust. See juhtus kampaaniaürituse ajal St Paulis Minnesotas, mida vabariiklik Fox News kirjeldas kui "terroristide tervitust". Tõsi, selle hinangu eest vabandati.

Nii või teisiti, karikatuur on oma tööd ilmselt tegemas. Kuidas see mõjutab Obama kampaaniat, näeme hiljem. Igatahes on praegu kõigis küsitlustes Obama McCaini edestamas, kuigi vahe on vähenemas.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?