Segadused Lätis mõjutavad ka Eestit

Lätis juba pikemat aega küpsenud sisekriis ei jäta paraku jälge mitte üksnes riigi enda arengule ning rahvusvahelisele kuvandile, vaid kaudselt mõjutab ka vahetuid naabreid. Ka meid.

Tahame seda või mitte, kuid paljudele on Läti (nii nagu Eesti või Leedu) siiski üks kolmest Balti riigist. Sisemised jamad ühes riigis võivad üldpildis peegelduda piirkonnale laiemalt.

Kui siia lisada veel Läti suhteliselt kriitilisem majandusseis, siis on negatiivseid uudiseid paraku on rohkem ning see võib tõsiselt mõjuda usaldusele kogu Balti regiooni suhtes.

Kommentaarid

KT ütles …
paraku just nii see on ... vaatamata kõigile pingutustele seda sidet vältida. osa nii mõnegi mehe aurust on läinud mantrana korrutamisele, et me ei ole Balti riik. ent me oleme. meeldib siis see või mitte.

seetõttu peabki Balti koostöö meie jaoks oluline olema - toetades nõrgimat lüli (sry, Läti) hoiame endki tugevamana.
Marko Mihkelson ütles …
Nii see on. Meie jaoks pole mingit alternatiivi toimivale Balti koostööle, isegi kui see teinekord keeruline on. Kui Läti on haavatav, oleme seda ka meie.
Anonüümne ütles …
meid on , iseäranis kadunud Lennart Meri poolt kohati lausa meeleheitlikult üritatud tituleerida "põhjamaade riigiks". Aga neist põhjamaadest tulev reaktsioon on pigem olnud tõrjuv: nii tavainimeste poolt, kellele eestlased on pigem mustatööjõud, kui ka poliitiliselt, kuna ükski Põhjamaadest ei soovi end siduda riigiga, kellel on pidevalt Venemaaga probleeme.

Kuigi eestis vaadatakse lätlastele pigem ülevalt alla, siis reaalne elu sunnib ikka koostööle. Leedukad on pigem huvitet tugevatest sidemetest Poolaga - ajalooline taust on äärmiselt tugev.
Anonüümne ütles …
"Kuigi eestis vaadatakse lätlastele pigem ülevalt alla..." - mina vaatan kõiksugustele 'Salasilmadele' ülevalt alla.

Tüür, miks mulle ei peaks meeldima olla Balti riik? Olla mina ise?
Sellal, kui Su juhendatav politoloogiaüliõpilane L. ei tee vahet integratsioonil ning immigratsioonil, ei maksa siin teha sõnu toetusest nõrgemale!
Tõnis Bleive

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA