Blogi - kes on vastu tugevale Venemaale?

Vastu ööd veel siin blogimaailmas ringi liikudes ning ainet uuteks mõtisklusteks kogudes sattusin ühe isepärase ajaveebi peale. Väidetavalt New Yorgist kirjutatava blogi db330 autor(id) on võtnud oma eesmärgiks silma peal hoida kõigil, kes oma hoiakutega kipuvad kujundama vastuarvamust tugevnevale, rikkale ja suveräänsele Vene Föderatsioonile.

Selle aasta märtsist käivitatud, kuid augusti lõpust täiskäigule läinud ajaveeb avaldab kas otse arvamuslugude re-prindid või siis mingid väljavõtted uudistest. Kuigi ehk mõelduna vaenlaskujude paljastamiseks, on kollektsioon päris hea ülevaade inglisekeelses pressis Venemaast ilmuvast.

Silma jääb paremale veerule koondatud neli loetelu. Esiteks nimetatakse riigid, kes autori(te) arvates lahkuks NATOst, kui see muutuks Venemaa-vaenulikuks. Nendeks oleks Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Itaalia, Luksemburg, Portugal, Hispaania ja Türgi. Mitte-NATO riikidest hoiaksid Venemaa poole Alžeeria, Austria, Hiina, Kuuba, Iraan, India, Iisrael, Lõuna-Aafrka Vabariik, Šveits, Süüria ja Venetsueela. Huvitav, kus on SRÜ riigid?

Venemaale otseselt vaenulike riikidena on siin toodud Austraalia, Eesti, Gruusia, USA, Suurbritannia, Jaapan, Leedu, Poola, Tšehhi Vabariik. Ja lõpuks veel on miskipärast välja tood loetelu 28 isikust koos viidetega nende Wikipeedia infole, kes olevat samuti Venemaa vastu vaenulikud. Nende seas on nii Boriss Berezovski kui Vaclav Havel, nii Toomas Hendrik Ilves kui George Soros.

Iseenesest on see blogi ju täiesti tähtsusetu nähtus, milliseid ilmselt leiab kümneid kui mitte rohkemgi. Eriti veel venekeelses keskkonnas. Kuid olgu mis on, osana kasvavast ajupesusüsteemist on ta ikkagi olemas.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas tahate väita, et näiteks Eesti ei ole Venemaa suhtes vaenulik?
Marko Mihkelson ütles …
Anonüümsele: Eesti pole Venemaas suhtes kindlasti mitte vaenuli riik. Kas demokraatia ja õigusriiklus tähendavad automaatset vaenulikkust kellegi suhtes? Pealegi on kõik juhtivad Eesti erakonnad kinnitanud oma soovi heanaaberlike suhete loomiseks Venemaaga. Mõistagi partnerlusideed aluseks võttes. Kahjuks on sellele vastatud siiani viisakalt öeldes ükskõiksusega.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA