Kas Jeleva minek jääb ainukeseks?


Nagu arvata võis, võttis Euroopa Parlament oma skalbi ära. Bulgaaria nüüd juba eksvälisminister Rumiana Jeleva teatas täna oma taandumisest kandideerimisest humanitaarabi volinikuks. Samuti astus ta tagasi ka välisministri kohalt. Bulgaaria on esitanud juba ka uue kandidaadi.

15. jaanuari Financial Times hindas Jeleva esinemist parlamendis kõige madalama hindega. Lisaks kompetentsi küsimusele tõstatus ka võimalik huvide konflikti teema, kuigi need süüdistused ei leidnud kinnitust.

Sotside, liberaalide ja roheliste ühise surve läbi jõudis asi täna niikaugele, et Jeleva otsustas ise mängust lahkuda. See aga tõstatas korraga kaks uut küsimust - esiteks võib Jeleva lahkumine tähendada seda, et parlament lükkab Barroso komisjoni kinnitamise 26. jaanuarilt hilisemale kuupäevale.

Teisalt ei saa välistada, et EPP ehk paremtsentristid nõuavad Jeleva eest oma skalpi. Siin on viidatud teisele nõrgemale kandidaadile - Hollandi liberaal Neelie Kroesile, kes jättis tehnoloogiavoliniku kandidaadina kuulamisel samuti kesise mulje.

Kommentaarid

Mine ütles …
Marko, miks sa valetad?
Marko Mihkelson ütles …
Milles seisneb vale?
Mine ütles …
Mitte milleski! See oli selline üldine küsimus.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA