IRLi Suurkogu eelõhtul


Homme Tallinnas Nokia kontserdimajas kogunev Isamaa ja Res Publica Liidu Suurkogu võib kujuneda viimaste aastate üheks elavaimaks poliitiliseks ürituseks Eestis. Ja seda kõige paremas mõttes.

Enne eelmisi parlamendivalimis toimunud kahe paremtsentristliku erakonna ühinemine on tänaseks andnud tugeva ja tulevikku suunatud poliitilise jõu, kelle toetus on viimase kolme aasta jooksul peaaegu kahekordistunud (13 protsendilt 20ni). Vaatamata valitsusvastutusele keerukal ajal on IRLi toetus ka täna jätkuvas kasvutrendis.

Üheks põhjuseks on siin kahtlemata asjaolu, et enam kui 9000 liikmega on IRL selgelt kujunenud laiapõhjaliseks rahvaerakonnaks, kes pakub lahendusi ja ideid Eesti elu kõige erinevamates valdkondades.

Täna on meie vaieldamatuks prioriteediks number üks tööpuudusega seotud probleemid ning Eesti uuele kasvukursile vajalikud struktuursed muudatused. Puudutagu see siis haldusküsimusi, haridusreformi või majanduse elvadamiseks vajalikke meetmeid, mis on oluliseks eelduseks uute ja jätkusuutlike töökohtade loomisel.

Heade ideede ning Eestile vajalike otsuste väljatöötamisel on eriti oluline see, et IRLis eksisteerib terve sisemine poliitiline konkurents. Erakonnad, kus asju otsustatakse tagatubades või üksnes liidri peas, ei ole kuigi jätkusuutlikud. Meil on selles osas olemas hea sisemine energia, mis loob kõik eeldused edukaks osalemiseks järgmistel Riigikogu valimistel 2011. aastal.

Eelolevad aastad on Eesti tulevikku silmas pidades eriti olulised. Paremtsentristlikud jõud (seda nii Eestis kui laiemalt Euroopas) on kinnitanud, et suudavad raskel ajal teha õigeid otsuseid ning luua eeldusi keerulisest majanduslikust seisust kiiremaks  väljumiseks. Eesti hea rahaseis on võrdluses teiste meie partneritega Euroopa Liidus eriti muljetavaldav. Selle tulemuseks on suure tõenäosusega meie liitumine eurotsooniga 1. jaanuarist 2011. Ka see on väga oluliseks eelduseks uute investeeringute jaoks vajaliku stabiilse keskkonna loomisel.

Samas on selge, et terve rida väga põhimõttelisi küsimusi on veel lahendamata. Seetõttu on tähtis, et Eesti jätkaks valitud kurssi efektiivse ning konkurentsivõimelise majanduse tugevdamisel. IRLi jaoks on see kindlasti tõsine väljakutse, kuid samas on ilmne, et riigi kaldumine vasakpopulismi oleks meie arengule tõsiseks piduriks. Viimased avaliku arvamuse küsitlused veenavad, et ka meie elanikud ootavad pigem lahendusi kui kirumist. Just lahenduste nimel pingutab ka IRL.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA