Mille järgi teatakse Eestit Euroopas?



Hommikuses Kuku raadio intervjuus rääkisime sellest, kuidas on viimasel ajal muutunud Venemaa kuvand maailmas. Jutu ajendiks oli Pew uuringukeskuse järjekordne ülevaade globaalsetest kuvanditrendidest.

Samas oleks väga huvitav hoopiski teada seda, kuidas on näiteks meie enda tuntus kasvõi Euroopas viimasel viiel aastal muutunud või et mille järgi üldse Eestit teatakse? Euroopa Komisjon võiks minu arvates läbi viia vastava uuringu, kus võiksid peegelduda kõigi liikmesmaade kuvandid.

Mida selline uuring meile annaks? Kindlasti aitaks see näidata, milline on meist loodud laiem meediapilt ning millised teemad on meie kohta rahvusvaheliselt kõige enam jälje jätnud.

Võiksime ehk teada saada, kui palju Eestit üldse tuntakse, kui palju peetakse meid huvitavaks turismisihtkohaks, milline võiks olla meie atraktiivsus ettevõtjatele, millised on meie kuvandi pahupooled ja nii edasi.

Arvestades seda, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusel on käsutada kümneid miljoneid kroone Eesti tutvustamiseks (mis on kindlasti väga oluline tegevus), oleks hää, kui kavandatavate projektide ja rahakulutuste aluseks oleks mõni taoline laiem uuring.

Kommentaarid

Indrek ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
EAS ütles …
Euroopa Turismikomisjoni uuringud + EASi turismiuuringute tulemused ja Eesti turismi ülevaated
http://twitter.com/EASestonia/status/2905950774
Sakarias Leppik ütles …
Kõigepealt tuleb teha selgeks, kes Euroopas meid kuidas teab. On see Euroopa liikmesriikide meedia või kajastub arvamus ning kuvand Eestist bilateraalsete otsuste valgusel?

Suhelnud viimastel aastatel eriti palju eri riikide nii-öelda tavaliste inimestega võin kinnitada, et Lääne-Euroopas tuntakse Eestit väikese eduka IT-riigina. Siis tuleb tükk tühja maad ja siis teatakse Eestit kui varaste kasvulava ning venelaste õiguste survajat.
JaanusPaanus ütles …
Olen Lääne-Euroopas mõnda aega elanud ning võin kinnitada, et väga paljud inimesed ei teagi üldse, mis asi see Eesti on.
Paljud teavad, et me oleme osa Venemaast ja räägime vene keelt.

Vähestel on teadmine, et me oleme osa Euroopa Liidust.
Marko Mihkelson ütles …
Siiani on tõesti palju empiirilist teadmist-arvamist. Hea oleks, kui üle Euroopa võtaks keegi seda uurida. Aitaks narratiivi korrigeerida.
Indrek ütles …
EASi twitteri sissekandesse sai pandud lingid uuringutele, mis on tehtud viimase 5 aasta jooksul Eesti kohta: Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Itaalias, Prantsusmaal, Hispaanias, Venemaal, Lätis, Leedus, Poolas.. lisaks veel üle Euroopaline uuring turismi arengust Euroopas üldiselt.. palun lugege need läbi, seal on piisavalt infot.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?