Teel Siberisse, vabatahtlikult

Seda sõna otseses mõttes. Kirjutan neid ridu veel Tallinna lennujaamas, kuid läbi Praha ja Moskva peaks minu tänane reis lõppema Permis. Venemaa parlamendi väliskomisjon on sinna homseks kokku kutsunud ümarlaua, kus Euroopa Liidu liikmesriikide parlamentide, Euroopa Parlamendi ja Vene Riigiduuma esindajad peaksid arutlema Venemaa ja Euroopa Liidu uue partnerlus- ja koostööleppe üle.

Päris huvitav on näha, mida siis Venemaa esindajad (kohal peaks olema ka presidendi nõunik Euroopa küsimustes Sergei Jastrzhembski) arvavad dokumendist, mille üle pole ju ametlikult veel kõnelusi alustatudki.

Samas on päris hea võimalus kontrollida Eesti ja Venemaa suhete temperatuuri. Nii Permis kui teisipäeval tagasiteel Moskvas peaks mul olema terve rida kohtumisi, et mõista, mida siis ikkagi Venemaal asjade edasisest käekäigust arvatakse. Loodan nendest kohtumistest kiirelt ka siin ülevaate anda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Jõudu.

Venelastele selget mõistust. :-)
Anonüümne ütles …
jah, kes läheb vabatahtlikult Siberisse,
kellel on 1941. a küüditamise leinapäeval heast valitsemisest magistritöö kaitsmine..

jääme uudiste ootele:
edu ühes vägagi kuulsas Venemaa linnas ümarlauakohtumistel!
Marko Mihkelson ütles …
Praegu siin Permis teisipaeva hommik pool kuus. Teel tagasi Moskvasse. Votan siis pisut pikemalt juhtunu lahti kirjutada. Leelo ja Kristjan, tanud toetuse eest!
Anonüümne ütles …
Loomulikult,võttame seda eesti elu ikka naljaga pooleks.venelastega suheldes on vaja kavalust käija piiri peal sõnadega ustav naaber ja iseseisev sirge seljaline väikeriik.toon näite hulgilaost kus töötasin kontrollina enne kauba välja saatmist ja komplekteerijatest pooled olid venekeelt kõnelevad kodanikud .kui saatelehel oli kirjas ,et ta peab alusele panema sinise assortii kommi karmi ja toob mulle punase kuid ikkagi assortii.Tuleb vaid näidata ,et oleme riik kuid mis värvidega suure naabri jaoks me ennast temale catwalki tehes näitame on oma teha ikkagi.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?