Blairi lahkumine jätab britid ajutiselt varju

Tony Blairi kauaoodatud otsus lahkuda peaministri kohalt võib loodetud verevahetuse asemel anda brittidele hoopiski ajutise tagasilöögi. Tõenäoliselt Blairi mantlipärijaks saava Gordon Browni parteiotsusega piiratud mandaat teeb temast rahvusvahelistes suhetes pigem kaasarääkija kui liidri.

Nicolas Sarkozy veenev võit Prantsusmaal ning Angela Merkeli edu Saksamaa majanduse elavdamisel teevad nendest kahest siiski tänase Euroopa liidrid. Samas võib nende kahe kõrvale aga peatselt tõusta briti konservatiivide noor karismaatiline liider David Cameron. Vähemalt viimased kohalikud valimised osundasid konservatiivide eduvõimalustele.

Browni kinnine loomus ning paljudele väheteada võimekus rahvusvahelisel areenil on muidugi ületatavad, kuid siiski jääb Blairi kümme aastat varjutama Browni ükskõik milliseid püüdlusi. Selles kontekstis on Euroopale (sealhulgas meile) ja tegelikult ka britimaale parem, kui võiamlikult kiiresti leiaksid aset uued parlamendivalimised. Neid on siiski oodata ehk paari aasta järel.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Nõus.

Gordon Brown on ka minule tõeliselt ebasümpaatne. Üks kinnine ennasttäis despootlik jurakas.

Mida kiiremini britid tast lahti saavad, seda parem kõigile.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA