Eesti on Venemaa suurim vaenlane

Pronkssõduri saaga on teinud Eestist kaks korda vihatuma riigi Venemaa avalikkusele kui seda on Ameerika Ühendriigid. Levada Keskuse avaldatud traditsiooniline Venemaa vaenlaste ja sõprade nimekiri pole üllatav, kuigi peaks panema meidki järele mõtlema.

Koguni 60 protsenti venemaalastest peab oma riigi suurimaks vaenlaseks Eestit. Kui möödunud aastal jagas Eesti koos Ukrainaga vaenlaste nimekirjas 5.-6. kohta, siis tänaseks on meie kuvand venelaste seas absoluutselt negatiivseim. See ületab peaaegu kahekordselt USA vaenlaskuvandi.

Et oleks kohe selgem:

Venemaa vaenalste TOP-10 on järgmine: Eesti, Gruusia, Läti, USA, Leedu, Ukraina, Poola, Afganistan, Iraak ja Iraan.

Venemaa sõprade TOP-10 on: Kasahstan, Valgevene, Saksamaa, Hiina, Armeenia, India, Ukraina, Prantsusmaa, Bulgaaria ja Turkmeenia.

Eesti esiletõus pole mingi üllatus. Arvestades, et küsitlus viidi läbi 11.-14. mail, siis võib 60 protsenti isegi keskpäraseks pidada. Küll aga näitab see number, et pronksiöö sündmused on puudutanud väga tõsiselt enamikke Venemaa elanikke. Muidugi, kui teha sarnane küsitlus Eestis, siis vaenlasekuju pole ilmselt keeruline ette arvata. Seejuures protsent võiks olla suuremgi.

Meie kuvandi langus Venemaal pole mingi ime, sest tänaseni jätkuv massipropaganda on suuteline masse jõuliselt mõjutama. Muide, praegu Peterburis kogunenud SRÜ riikide parlamentaarne assamblee on vastu võtmas avaldust, kus mõnuga sõidetakse taaskord Eesti seljas.

Sellised paberid aina süvendavad vastastikust umbusku. Muide, viimase dokumendi osas ma ei välistaks, et Riigikogu peaks kuidagi reageerima. Tegemist on siiski provokatiivse paberiga.


Kommentaarid

KT ütles …
see sõprade ja vaenlaste tajumine on midagi sellist, mida võiks nimetada venekeelse terminiga "текучка" ... ehk siis omamoodi peegeldus televiisorikastist näidatavale pildile. ehk siis - põnev vaadata, aga tõsiseid järeldusi teha ei maksa.


mis aga puudutab toda avaldist ... kas ikka maksab millelegi nii ebaprofessionaalsele reageerida? eriti ajuvaba on viide "rahvusvahelise õiguse normidele". see on sama hea, kui kedagi üritataks süüdistada "kriminaalõiguse normide" rikkumises. konkreetikat paluks, konkreetikat, seltsimehed! :)
tambet ütles …
Eks ole mitmelt poolt hoiatatud, et selle väikse võidetud lahinguga pole kogu protsess veel lõppenud.
Anonüümne ütles …
Ühe 2000 aasta küsitluse järgi oli Eesti vaenlaste seas 2-l kohal, 1-sel oli USA. Lä'htude sellest ei ole viimase 7 aasta jooksul seega palju muutunud, või?

Allikaks 7 aastat tagasi ilmunud artikkel, mille üks peatelane siiani tegutseb:

http://luup.postimees.ee/luup/00/02/eesti2.shtm
Anonüümne ütles …
Vabandage ,aga miks üks väike Eesti suurele Venemaale ikkagi nii korda läheb?
Loogiline oleks ju et suurem kaitseb väiksemat nagu näiteks teeb USA.
Miks puudub Venemaal suuremeelsus?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?