Venemaa on sallimatu miilitsariik

See tõdemus leidis veelkordse kinnituse täna, kui seitse julget noort korraldasid Punasel väljakul protestiaktsiooni Gruusia ründamise vastu. Samas meenutati sellega aktsiooni, mille 40 aastat tagasi 25. augustil 1968 võtsid samas kohas ette seitse toonast julget noort, kes protestisid "Praha kevade" lämmatamise vastu.

Täna keskpäeval jõudsid noored lühikeseks ajaks rullida lahti loosungi, millel oli kirjas "Teie ja meie vabaduse eest!". Miilits sekkus kiiresti ning pidas kinni kolm protestijat ja neli ajakirjanikku.

See on kui déjà vu. Venemaal pole 40 aastaga mitte midagi muutunud. Ikka sama sallimatu ja ikka samasuguse piiramatu miilitsavoliga riik. Samas näitab see aktsioon, et Venemaal on neid, kes vaatamata pealesurutud tõdedele julgevad oma arvamust väljendada. Just nende päralt ongi Venemaa tulevik. See ei juhtu kohe ega võib olla ka niipea, kuid ükskord saab ka Venemaa vabaks riigiks.

Muide, huvitav on seegi, et Gruusia vastase rünnaku ajal pole Vene võimud rakendanud oma noorteliikumisi. Našidest pole eriti palju kuulda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Äkki ei olnud meeleavaldus registreeritud? Me ju ka ei luba igal našilasel pronkskuju mängida. Üldiselt kuidagi ühekülgne on teie blogi. Rohkem sooviks pikemaid ja põhjalikumaid analüüse Venemaa ja selle käitumise tagamaade osas. "Nuppe" leian SL Õhtulehest ka.
Unknown ütles …
Ma siin juhtusin täna lugema üht artiklit kus majandusväljaanne Financial Times teatab,et Venemaad ähvardab finantskriis ja mõtlesin,et me ju elame 21.sajandis ja sellised verised lahingud võiks jääda minevikku,tänapäeval saab väga vabalt lahinguid pidada ka terve vaimse mõistusega,sest mida annab inimeste tapmine ja riikide hävitamine,minu teada oli ju Venemaa see kes teatas Pronksiöö sündmuste ajal,et ärme ela minevikus vaid vaatame tulevikku,et meie tahtvat ajalugu ümber hinnata aga kes on praegu see kõige suurem riik kes minevikus elab...ikka Venemaa.Alati lükkab Venemaa ka kõik väited ümber ja tagasi.
Aga tulen selle Venemaa finantskriisi juurde tagasi.Nimelt kui Lääs tõesti oleks jõuliselt ühtsel meelel siis sellega saaks Venemaa paika küll panna,sest muidu kui üks või teine kahtlema lööb siis see on ju vesi Venemaa veskile,kes näeb et lääs ikka ei ole nii tugev,ma arvan ka ,et Lääs peaks ikka tugevamalt ja jõulisemalt näitama üles ühtsust.Ei tohi kahtlema ega kartma lüüa.See,mida rohkem dollareid Venemaale sisse voolab,seda jõulisemaks ta muutub,arvan,et Lääs peaks tõesti kaaluma seda võimalust,mida Hr.Marko Mihkelson ka ütles,et tuleks pangaarved külmutada,viisavabastus süsteemi mitte lubama,G8-st väljaviskamist ja WTO-sse mittelubamist.Kas see avaldaks mingit mõju Suurele Venemaale ja paneks ta mõistuse targemalt tööle või tahab ta tõesti isoleeritud olla aga ma kardan kas see viimane variant on üldse võimalik,kuna ta on samuti Läänest sõltuv ju.Ta ei saa olla päris isoleeriud ikka kui ta nii väga seda tahab olla.Lääs on sõltuv Vene gaasist ja naftast ja seda enam ta rikastub Lääne arvelt et jõulisemaks muutuda.Aga sellele tuleks kuidagi mingi lahendus või alternatiive leida,et Lääs ei oleks nii palju sõltuv Vene energiast.Sest Lääs ise vormibki Venemaast selle kes ta praegu on,näitab oma võimu ja hambaid.Ja nagu Hr.Marko Mihkelson ka teles ütles väga ilusa väljendi,et Venemaa praegu "tõuseb põlvilt",aga kui nii sama vana rada edasi jätkub kõik siis on Venemaa varsti "jalul" ja siis on juba hilja.Sellele Venemaast energia sõltuvusele peaks Lääs tõesti mõtlema tõsiselt praegu.
Küsiksin,kui Venemaa kõigele käega lööb,siis kas see ehk paneks teda teisiti mõtlema ja paremini käituma,kui pangaarved külmutada?
Unknown ütles …
Tere Marko ja kõik teised!

Oskab ehk keegi aimata,mida võiks sellest artiklist välja lugeda,kus Žirinovski teatas täna,et olukord maailmas muutub veelgi teravamaks Žirinovski ennustuse järgi annab Iisrael lähima kahe kuu jooksul löögi Iraanile eesmärgiga keelustada tuumarelvade loomist, USA toetab aga Iisraeli. "Siis saame me aga miljoneid põgenikke Kaukasuse teisele küljele", hoiatas ta. "Pange tähele, 5. novembrini pole enam palju jäänud", rõhutas poliitik. Žirinovski ennustuse järgi muutub maailmas pärast 5. novembrit stabiilsemaks, kuna John McCain saab Ühendriikide presidendiks ja seda kaheks ametiajaks.On see mingi järjekordne ähvardus.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?