Vene meedia eitab Gruusia linnade pommitamist

Vaatasin just Vene telekanalitelt RTR ja ORT õhtuseid uudiseid. Midagi nii küünilist ja valelikku pole juba tükil ajal näinud. Sisuliselt püüab Moskva propagandamasin jätta vähemalt venemaalastele pilti, et grusiinid on hirmsad terroristid, et Saakašvili tuleb kohtu alla anda süüdistatuna genotsiidis, et Putin ja Medvedev on kangelased ning et Gruusia linnu pommitavad õhust grusiinid ise.

ORT ülevaates öeldi läbi Venemaa esindaja NATOs Dmitri Rogozini otse, et Gruusia linnade pommitamine Vene õhujõudude poolt on desinformatsioon ning et selle taga on Gruusia enda jõud.

Venemaa püüab kõigiti läbi mängida omalt poolt Balkani ehk Kosovo stsenaariumit. Nagu näitas ka tänane pingeline arutelu ÜRO julgeolekunõukogus, Venemaa rahvusvahelise avalikkuse hoiakust ei hooli.

Samal ajal on küberrünnakute alla sattunud mitmed Venemaa demokraatlikud veebiruumid (näiteks www.kasparov.ru), kus on tsenseerimata jutt Moskva agressioonist Gruusia vastu.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas mingitest allikatest saaks teada - kui suured on kaotused tsiviilelanike holgas nii grusiinidel, kui ka ossetiinidel. Sõnumid on kõikjal väga vastuolulised ja propagandamaigused
Anonüümne ütles …
Kas kuskil on mainitud ka seda, mis olukord on Iraagis viibiva Gruusia üksuse tagasitoomisega Gruusiasse? Kas logistiline plaan on selleks paika pandud? Mis ajaperioodi jooksul võiks üksus Gruusiasse jõuda? Vähemalt tänase päeva jooksul ei ole sellel teemal ühtegi uudist kahjuks leidnud...
Anonüümne ütles …
EU liidrid vist ohkavad kergendusest, probleem lahendatud, Gruusia ise süüdi!


Tõnu
Anonüümne ütles …
BAGHDAD — The U.S. military began flying 2,000 Georgian troops home from Iraq on Sunday, military officials said, after the Georgians recalled the soldiers following the outbreak of fighting with Russia in the breakaway province of South Ossetia.

Siin vastus ühele nimekaimule:P

Tõnu
Marko Mihkelson ütles …
Nii tuttavlik propagandatrikk. Meenub Tšetšeenia esimene sõda: http://www.russiatoday.ru/news/news/28765
Ninataga ütles …
Kuidas laheneb see lugu ossetias olevale eesti perekonnale?
Seni nendega siin mail olevad sugulased ühendust pole saanud....
Viimane teade oli, et venelased ei lase neid kuhugi, sest neil on eesti passid. See siis info, mis kodusteni eestimaal jõudis....
Kuidas tagab euroopa, et nende liikmesmaa kodanikud on ossetias peaaegu nagu vangis...
Anonüümne ütles …
NY times kirjutab, et venelased on juba Gori all.

http://www.nytimes.com/2008/08/11/world/europe/11georgia.html?hp
Anonüümne ütles …
Hrm, kui aus olla... oligi viimane aeg venelastel aktiviseeruda. Sadamate ehitamine võtab aega, ja Musta Mere laevastikul on 2015 uut kodu vaja.
Anonüümne ütles …
Sedasama Gori all oleku juttu mainib ka Postimees ja veel nt SkyNews. CNN ja BBC pole sellest aga sõnagi maininud juba üle 2 tunni. Kummaline on see sõjauudiste kajastamine, pigem selles uudises ikka parajalt desinformatsiooni. Pidades silmas, et Goris juba palju ajakirjanikke kohal ja küllap oleks igal pool kiirelt kuulutatud kui PM-s kirjeldatud kõmmutamine (turmtuli) oleks tõesti alanud seal.
Anonüümne ütles …
tere,
ma leian, et olen eesti patrioot ja vajaduse tulles teeks pajugi ära eesti heaks.
AGA ASI MIS MIND HÄIRIB on see, et meie valtsus ei tee midagi meie venekeelse elanikonna teavitamiseks.
kuidas on nii, et me ei suuda luuae venekeelset ja eesti meelset vene telekanalit?
miks me ei suuda viia oma infot vene kohalike vene elanikeni? Enamus venelasi ju passib u. 4 h telekat päevas. Internetis survavad noored ja sedagi rohkem muudel põhjustel.
Anonüümne ütles …
Vene agressiooni taustal peame mõtlema Eestile.Kuidas kaitsta meie isamaad? Suured sõjaväeobjektid,baasid,lennuväljad,kasarmud saavad koheselt vaenlase pommitamise objektideks.Kindlasti kannatavad nende objektide naabruses asuvad tsiviilelanikud...
Eesti vajab õhukaitse- ja tankitõrjerelvi.Neid relvi tuleb osta.
Kaitsevägi oma kasarmutes paiknemisega on kerge saak vene lennukitele ja rakettidele.Sõdurid peaksid koos relvadega paiknema kodudes või teenistuskohtade lähedal üüripindadel.Eeskujuks oleks Iisraeli armee.
Kaitseliidust.14 malevat on valmis Eestit kaitsma.Üks malev,Tallinna Malev,ei ole.Aasta tagasi korjati relvad kontrolli eesmärgil ära Tallinna Maleva kaitseliitlastelt,kelledel olid seni püssid relvalubade alusel kodusel hoiul.Nüüd keelduvad Kaitseliidu juhid relvi tagastamaks,tuues otsitud ettekäändeid juriidilistel põhustel.On kujunenud absurdne olukord,kus kaitseliitlastele kelledel mõnel lausa kümmekond isiklikku relva politsei relvaloal,ise ka politseinikud aga Kaitseliidu teenistusrelvi meestele kätte ei usaldata anda...
tõnu
Anonüümne ütles …
Et venelaste tankid Gori all on, väidab ka NY Timesile VAID Gruusia valitsus, mis, olgem ausad, on enamikel juhtudel valetanud nagu ühe sõjas oleva riigi propaganda ikka.
Anonüümne ütles …
Lisaks rääkisid eilsed vene uudised, et lääne meedia on Venemaa vastu seepärast, et see on avalikult venevastase USA presidendikandidaadi McCaini nõunike plaan, sest ta hakkab Obamale alla jääma. Väike võidukas sõda Iraagi käkerdamiste taustal sobib populaarsuse tõstmiseks hästi
plasma-jack ütles …
Kui sa viitsiksid jälgida ka muud peale Vene uudiste, näeksid, et Obama seisukoht on McCaini omaga identne.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?