Lääneriikide surve andis esimese tulemuse

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi otsus lõpetada "operatsioon Gruusia rahule sundimiseks" näitab, et lääneriikide diplomaatiline tegevus on andmas esimesi tulemusi.

Ehk teisiti - lääneriikide ühtne ja järjekindel tegevus Venemaa agressiooni peatamiseks ning kestva rahu saavutamiseks Gruusias peab jätkuma. See on hetkel kõige olulisem vahend Lääne liidrite kätes. See peaks leidma väljendust nii praegu käimasoleval Põhja-Atlandi Nõukogul kui homsel Euroopa Liidu välisministrite kogunemisel.

Loodetavasti selgub juba Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy Moskva kohtumistest, mida Medvedevi otsus tegelikult tähendab ning milliste tingimustega Venemaa esineb. Samuti ei ole veel kindel, mis Gruusias, eriti Kodori orus tegelikult toimub. Pole teada, kas Medvedevi käsk puudutab ka apsuate või osseetide tegevust.

Igatahes on uudis lootustandev, et massiivne Gruusia vastane rünnak peatatakse. Samas on tähtis juba praegu rõhutada, et kestva rahu tagamiseks peab muutuma rahuvalveformaat. Venemaa on näidanud oma selget erapoolikust ega oma usaldust rahuvalve senise formaadi jätkamiseks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ameeriklaste jaoks võib tunduda see relvakonflikt ehk sõda kaugena.
Siin on üks video, mis seletab lühidalt miks see seda ei ole.

Steve Liesman, Andrew Busch
http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/26138729#26138729

Vene Federatsiooni huvitab pikas perspektiivis taastada endise Nõugude Liidu piirid, teha Euroopa Liit Venemaa energiasõltlaseks (Gruusiat läbib naftajuhe Türki) ning takistada NATO laienemist.
See kõik aga puudutab ka USA-d.

Üllatusin, et ameeriklastel on asjast siiski hea ülevaade.
Marko Mihkelson ütles …
UUDISED GRUUSIAST: Hetkeseis on see, et hoolimata korraldusest pommitati just Ruisi küla Kareli regioonis ja Sakoringo küla Kaspi regioonis. Kell 2.00 Agara külas, Khashuri regioonis pommitati kiirabi.
Anonüümne ütles …
KUKUraadio uudistes oli ju kuulda et peale kohtumist Serdjukoviga
otsustas Medvedev lõpetada rahutagamise operatsiooni.
Anonüümne ütles …
Kuivõrd selle "rahuoperatsiooni" ajastuse muud aspektid ilmselgelt põhjalikult plaanitud olid, ei oleks sugugi imelik, kui ta algusest peale olnuks plaanitud aknasse "olümpiamängude avamine + nädalavahetus + 2 päeva". On ju avalikult teada, et Euroopa poliitikud puhkavad; pole raske välja rehkendada, kui kiiresti nad puhkustelt tagasi jõuavad ja otsustama saavad asuda - selle põhjal saab aga hõlpsalt hoolitseda, et selleks ajaks, kui midagi poliitilist toimuma hakkab, oleks juba "kõik läbi".

Aga Gruusia infrastruktuur, finantsväljavaated ja sõjaline ning tootmispotentsiaal on juba väga katki ja Venemaa naabrid põhjalikult õõvastatud. Mis tähendab tõenäoliselt seda, et Venemaa saavutas peaaegu kõik oma "rahuoperatsiooni" strateegilised eesmärgid.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?