CNN Vene infosõja teenistuses?

CNNi koduleheküljel toimub midagi kummalist. Juba hommikul Kuku raadio stuudios panime üllatuslikult tähele, et CNNi uudisteankrud tutvustasid veebis üleseatud küsitluse tulemusi. Selle kohaselt 69 protsenti vastanutest leidis, et Venemaa on Gruusias rahutagaja ning 31 protsenti arvas, et agressor. Vastamisi oli siis 45 000.

Vaevalt paari tunniga on pilt kiiresti muutunud. Hetk tagasi oli hääletamisi juba üle 205 000 ning "rahuvalve" poolt oli juba 90 protsenti vastamistest.

Pole küll jälginud CNNi telepilti, kuid sellist numbrit ei peaks nad küll tiražeerima. Liiga kahtlane on see numbri muutus, sest CNNi enda uudissisu seesugust pilti ei edasta.

Kuna Venemaa kübertegevus praeguses infosõjas on ilmne (Gruusia kodulehtede ründamine), siis ei saa välistada, et CNN on rakendatud läbi selle "polli" propaganda teenistusse. Võitlus meelsuse ja hoiakute üle Läänes on praegu Moskvale võtmeküsimus.

Kommentaarid

tambet ütles …
et läänel pole ka asjalikke häkkereid enam...
Lemmi ütles …
jälgisin nädalavahetusel CNNi ja minule jäi samuti mulje, et nad on tugevalt Venemaa poole kaldu.
CNNi ja BBC tonaalsus olid ikka üsna erinevad.
Anonüümne ütles …
CNNni pole ma jälginud, ent sellise tulemuse saab tekitada ainult hästi orgunnitud botnet. Pole ise eneses ime, võrgutegevus on vene pool hästi organiseeritud. Näiteks mu ingliskeelse blogi sissekannetele Gruusia teemal ilmub nagu naksti selleks ette nähtud "kasuliku idioodi" disinformatsiooni.
Anonüümne ütles …
Venekeelsed foorumid, blogid on paksult täis sedasama CNN hääletuse linki...
Sellepärast keeldungi osalemast mõttetutest klikkimisvõistlustest.
Kirjatsura ütles …
Ka mina jälgisin nädalavahetusel CNNi uudiseid ning lausa kahju hakkas Gruusia ÜRO saadikust. Teda küsitlenud CNN reporter ründas teda Putini-Medvedevi retoorikat kasutades ning saadikul oli tükk tegemist, et rünnakutele vastamisel väärikaks ja rahulikuks jääda.
Virgo Kruve ütles …
Oleme jõudnud olukorda, kus peeglist vastu vaatavat pilti ei taheta aktsepteerida ja siis järeldatakse, küllap on peegel kõver.
Äkki on siiski võimalik, et inimesed pole nii fanataalised sõjardid?
Anonüümne ütles …
See toimub igal pool maailma veebis. Mitte ainult hackerluse meetodil, vaid ka lihtsalt nii, et venelaste massid esitavad inglise keeles südantlõhestavaid arvamusi maailma kommentaariumides (ja tõenäoliselt ka kallutavad maailma avalikku arvamust, sest venelasi on foorumites arvamas vaat et kõige rohkem).

Eesti peaks õppust võtma sellest propagandatehnikast.
Anonüümne ütles …
Kas saaks täpsemat linki küsitlusele?
Anonüümne ütles …
See link mulle üldse ei meeldi:
http://www.youtube.com/watch?v=m0hbMsqu0qQ
Marko Mihkelson ütles …
Mart: praeguseks see küsimus maas. Kuid lõpuks oli vastanuid üle 350 000 ja Venet rahuvalvajaks pidas 92%.
Anonüümne ütles …
Kui CNN-i jälgida, siis seal on ka üks vene rahvusest diktor, millegipärast arvan, et ta pole ainus vene rahvusest töötaja seal. Väga kallutatud kanal.
Anonüümne ütles …
Kaldun arvama, et tegu oli järjekordse venelastest crackerite etteastega.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?