Seda blogi pannakse tähele!

Ikka on hea teada, kui sinu arvamused ja tegemised lähevad kellelegi korda. Ükskõik, kas siis vaidlusi tekitavalt või uut informatsiooni pakkuvalt. Seda väikest eesmärki olen ikka püüdnud ka selle blogi pidamisel silmas pidada.

Tõsi, teinekord on mõni poliitiline oponent pidanud vajalikuks ka vaidluses labaselt isiklikuks minna, kuid see mind ei häiri. Rohkem on ikka positiivset, asjalikku ja edasiarendavat tagasisidet. Selle eest olen eriti tänulik!

Eesti Ekspressi ajakirjanik Margus Järv reastas RSS-voo tellimuste alusel Eesti poliitikute blogid. Esikümme kukkus välja selline:

Marko Mihkelsoni blogi (IRL) - 90 tellimust
Edgar Savisaare blog (Keskerakond) - 50
Hannes Rumm (SDE) - 49
Evelyn Sepa sisering (Keskerakond) - 27
Jürgen Ligi (Reform) - 27
Marek Strandberg võrgus (Rohelised) - 27
Tõnis Palts (IRL) - 24
Jaak Juske (SDE) - 19
Silver Meikar (Reform) - 18
Mart Laar (IRL) - 13

Hää on seegi teadmine, et kümnest tublimast blogijast 3 kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu. Muidugi, RSS-voo tellimuste arv on vaid üks võimalikest "mõõdikutest". Ometi on seegi pisiekeks indikaatoriks. Tänud kõigile vanadele ja loodetavasti ka uutele tellijatele!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Aga mida tähendab see "tellimus"?
Marko Mihkelson ütles …
ei midagi enneolematut: RSS voost kirjutab päris hästi Prtiit Kallas oma blogis: http://www.sevenline.ee/blog/98-mis-on-rss-ja-kuidas-seda-sakse.
Vali Dool ütles …
Kuigi Google Reader on vaid üks alternatiive, näiteks bloglines.com RSS keskkonnas on siit voo tellijaid vähem kui Savisaarel, on see siiski põnev edetabel.

Teiseks on huvitav märgata, et Palts, kes enam ei kirjuta juba ammu, on oma populaarsuse säilitanud. See näitab kui järjepidevad on RSS lugejad.
Indrek ütles …
Väga poolik tabel jah.. see ju vaid Google Readeri ja iGoogle kasutajate omad.. kõik muud on siit välja jäänud..
http://www.google.com/support/reader/bin/answer.py?hl=en&answer=70001

mina näiteks kasutan Firefoxi liidest Sage
petskratt ütles …
rist-postitatud Ekspressi juurest, lisaks vaid seda et minu mõned varasemad vaated RSS-loetavusele on http://www.tehnokratt.net/2007/03/07 ja ... kui Markol huvi, siis teeb üks kohv&pirukas ning ma aitan meelsasti Feedburneri kasutusele võtta (õigupoolest, poliitilise rippumatuse nimel kehtib pakkumine ka teistele nimekirjas olijatele).

---

Minule ligipäästavate Feedburneri statside kohaselt on erinevate RSSide puhul Google'i osakaal vahemikus 10-60%, samuti olen täheldanud mõnel puhul erinevaid RSSi kujusid mida Google raporteerib eraldi aga mis Feedburneri läbi samaks osutuvad. Ja eriti selliste väikeste numbrite korral võivad suhted väga paigast väljas olla, piisab autori sõpruskonna eelistustest RSS-lugeja valikul (nt ühe alfa-kasutaja eelistus).

Näiteks on mul siin kaks RSSi samast allikast mida näen, eesti- ja ingliskeelne, mõlemal ca 60 tellijat. Ühel on 8 Google'i lugejat, teisel 18. Reach ehk aktiivsete lugejate osakaal muideks sama (kahjuks ei ole selles osas näha klientide vahet).

Üldiselt - kobiks fiidid Feedburneri peale ja siis arvustaks. Minul on 600-700 subscriberit, reach 200-300. Google ca 45%.
Marko Mihkelson ütles …
Kokku lepitud, Peeter!

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA