Rünnak brittide vastu jätkub

Venemaa eriteenistuste järjekindel tegevus British Petroleumi ja Briti Nõukogu vastu ei jäta kahtlust - kättemaks on otsustatud ning see viiakse ka kõhklematult täide.

Mille eest siis kättemaks? Eks ikka selle eest, et Aleksander Litvinenko tapmise järel pole ametlik London soovinud asja summutada, vaid nõuab ikka oma õigust taga. Leiab Moskva.

Häda on selles, et Moskvas ja Londonis saadakse risti vastupidi aru sellest, kuidas üks õigusriik peaks toimima. Venemaa eriteenistustele ja ka riigivõimu tippudele jääb arusaamatuks, kuidas pole võimalik kohut mõjutada. Londonis aga ei mõisteta, miks Moskva nii järjekindlalt peaga vastu seina taob.

Briti peaminister Gordon Brown loodab veel sellel aastal Venemaa uue presidendi Dmitri Medvedeviga asju siluda, kuid vähemalt Moskva senine käitumine ning Medvedevi enda avaldused ei luba olla optimistlik.

Aprillis peaks Euroopa Liit alustama kõnelusi Venemaaga uuendatud partnerlusleppe allakirjutamiseks. See on kindlasti vajalik protsess, kuid selle käigus peaks Euroopa võimalikult selgelt ning järjekindlalt nõudma Venemaalt strateegilisele partnerile omaste standardite järgimist.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tea kas see, et McCain käib mööda maailma ja teda võtavad vastu Brown ja Sarkozy tähendab seda, et suurriikide liidrid näitavad sellega keda nad eelistaksid näha järgmise USA presidendina, või juhtus McCain lihtsalt olema esimene ja sarnaselt oleks vastu võetud ka nt Obama?
Küsimus teemast mööda kahjuks.
Marko Mihkelson ütles …
Arvan, et McCainil on lihtsalt rohkem aega keskenduda tegelikuks kampaaniaks. Demokraatidel ju kodune kaklus jätkub.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA