Hollandi islamifilm avab ülitundliku teema

Täna avaldas Hollandi poliitik Geert Wilders kauaräägitud ning skandaalse filmi Euroopa islamiseerimise vastu. 15minutiline film "Fitna" on kättesaadav internetis.

Film on sisuliselt kokku miksitud Koraani lõikude, imaamide esinemiste ning terrorirünnakute kuvandist. Hoiak on ühene - islam on agressiivne ideoloogia, mis soovib allutada ja hävitada läänemaailma vabaduse idee.

Selge on see, et vastuolulise Wildersi film avab väga eredalt islami teema Euroopas. Kas Euroopa on ohustatud? Kas meie vabaduse põhimõtted on puutumatud? Kas vasakpoolsete pehme immigratsioonipoliitika on seadnud ohtu Euroopa julgeoleku? Kas Euroopa muutub Euraabiaks?

Need ja paljud teised küsimused on kindlasti praegu ühed aktuaalsemad väga tõsises Euroopa debatis. Wildersi filmis esitatud numbrid islami kogukonna kasvust Hollandis ja kogu Euroopas on muljetavaldavad. Samuti pole saladus, et araabiamaailmas usutakse siiralt islami võidukäigule Euroopas ning poliitilise ülemvõimu saavutamisele läbi demokraatlike protsesside.

Meil Eestis on see teema veel võõras. Kuid see on vaid ajutine iseärasus. Me peame olema valmis osalema nii Euroopa debatis kui ka tegutsema võimaliku äärmusohu tõrjumisel. Bin Ladeni ähvardus ei pruugi küll otseselt olla sihitud Eesti vastu, kuid Al Qaeda üldine hoiak on ohuks meilegi - islami fundamentalism on pealetungil.

Kommentaarid

Indrek ütles …
kui LiveLeak liiga uimane on siis siin on ka ta saadaval: http://www.youtube.com/watch?v=bCrCsTMokTU
(küll millegi pärast 10min pikk vaid)
KT ütles …
omamoodi vastulause:
About Fitna, the Netherlands and Wilders
http://www.liveleak.com/view?i=8fd_1206616490

mõistlik ja mitte nii üheülbane kui Fitna ise
Anonüümne ütles …
sai siis ära vaadatud ja tegelikult jääb mõnevõrra selgusetuks araabiamaade reaktsioon antud filmile. võidelda islamiäärmuslusega islamiäärmuslaste võtetega? milles siis wilders eksib? see jääb täiesti arusaamatuks.

iseenesest päris mõjus film suurema hulga manipuleerimisega. samas furoori tundub tegelikult rohkem üles keerutatud olevat kui põhjust oleks.

teema aktuaalsuses pole samas võimalik kahelda.
Manjana ütles …
mismõttes vasakpoolsete pehme immigratsioonipoliitika? ida-euroopa näitena võiks ju võtta näiteks eesti. meie valitsust vasakpoolseks nimetada on suhteliselt keeruline, aga immigratsioonipoliitika, ehk siis meie kohaliku poliitika näitena välistööjõu sisse toomise reeglite lõdvendamine, on ju täiesti päevakorras.

minul vasakpoolsena on igatahes hea meel, et meie parempoolsed vasakpoolsete tarvis uusi valijaid sisse tuua tahavad. aitähh! mida rohkem immigrante, seda rohkem jamasid võrdõiguslikkusega, ehk siis teemat vasakpoolsete tarbeks.
Anonüümne ütles …
BC-le
Kindlasti tasub ikkagi vaadata "ametlikku" ehk autori üles pandud versiooni. Vaatasin samuti läbematult enne YouTube versiooni... selle tõlge on lihtsustatud, kohati on tõlge tehtud vaenu õhutavamaks, samal ajal mõjus mulle originaalis kõige enam just muslimite osakaalu kasvu graafik, mis lõppes meeletu numbriga - 54 miljonit muslimit Euroopas... (vrdl. eestlaste arvukusega lõi kohe lagipähe) ... ja see on koos 1/3 filmiga lihtsalt välja lõigatud. Keegi valab õli veelgi enam tulle.
Indrek ütles …
autori versioon on igatahes nüüd juba maha rebitud. õnneks on olemas youtube ja google.. et eks inimesed saavad siis sealt vaadata.

teema:
http://www.etv24.ee/index.php?06113909

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA