Tere hea kaasamõtleja!

Teen täna algust oma blogiga. Tean juba ette, et see saab olema paras katsumus. Eks blogi mõte ole ju ikka tema võimes ajaveebi näol pakkuda kiiret ja vahetut informatsiooni, arvamusi või lihtsalt tundmusi sellest, mis sinuga või sinu ümber toimub.

Eesti poliitikud pole senini olnud väga usinad oma tegemisi ja arvamusi selle minu arvates väga põneva meediumi kaudu edastama. Saan sellest aru. Piirab aeg (see on suurim hirm ka siinkirjutajale blogimist alustades) kui ka võimalus sageli nüanssidest rääkida-kirjutada.

Kuid ometi elame ju avatud maailmas, kus poliitika kujundamine ning selle elluviimine pole võimalik ilma avaliku ning vahetu aruteluta. Seepärast usun, et just interneti vahendusel on võimalik avada palju sellest, mis ametlike esinemiste, lühikeste intervjuude või raamidesse surutud arvamusartiklite kõrval jääb kasutamata.

Püüan oma blogis olla nii operatiivne ja vahetu kui võimalik. Samas ütlen juba ette, et keskendun siin peamiselt välis- ja julgeolekupoliitilistele teemadele. Viimased viisteist aastat, alguses ajakirjanikuna ja nüüd poliitikuna, olen püüdnud mõista ja mõtestada just selle poliitikavaldkonna allhoovuseid, aidates vähemal või rohkemal määral kaasa ka Eesti välispoliitiliste otsuste kujundamisele.

Maailm meie ümber on täna sedavõrd dünaamiline, et selle tundmine ja pidev mõtestamine on hädavajalik meie endi sisemise turvalisuse ning eduka ja konkurentsivõimelise arengu kindlustamiseks. Loodan, et suudan pakkuda oma blogiga ideid ning mõtteid või ka vahetuid kogemusi, mis aitaksid avardada pidevat mõttetööd Eesti välis- ja julgeolekupoliitiliste sammude astumisel.

Kuna blogi mõtteks pole ju ühe inimese pealesurutud monoloog, siis loodan olla partneriks mõttetöös nendele, kellel on huvi ja tahtmine kaasa rääkida või vaielda teemade üle, mis otseselt või kaudselt puudutavad meid kõiki. Seepärast pole midagi paremt, kui põnev, aktiivne ja sisukas arutelu.

Aga laseme aja liikuma!

Kommentaarid

Priit ütles …
Tere!
Väga hea, et saab nüüd lugeda ilma ajakirjanduse vahenduseta professionaalseid arvamusi välis- ja julgeolekupoliitikat. Loodetavasti lahkate mitte ainult Eestiga seonduvat vaid ka üleüldiselt rahvusvahelisi suhteid. Igatahes ootused on kõrged...
Parimat soovides,
Priit.
KukuMaru ütles …
Tervitan ettevõtmist :0)

Tunnen juba pikka aega puudust ainult välispoliitikale ja -uudistele suunatud eestikeelsest keskkonnast, loodetavasti säärane kord tekib või ma leian ta lõpuks üles. Teeb headmeelt kui lisandub killukesi, kus oma nälga kommentaaride ja vaatluste järele kustutamas käia.

Edu ja eeskuju teistelegi!
Ain Kendra ütles …
Blogi kipub monoloogiks - kas autoril aega napib, võiks alustada ka dialoogi kommentaatoritega?

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA