Ungari pöörab paremale


Ungari käimasolevad parlamendivalimised annavad tulemuse, mis on olnud juba pikka aega ilmne. Pärast sotside endise liidri ja peaministri Gyurcsany valedeskandaali ning majanduse allakäiku on olnud vaid aja küsimus Fideszi uus esiletõus.

Viktor Orbani juhitud Fidesz (IRLi sõsar Ungaris) võttis valimiste esimeses voorus mäekõrguse võidu (386 kohast Fideszil käes 206, sotsidel 28, paremäärmuslastel 26), kuid 25. aprillil toimuvas teises voorus selgub, kas reformide jõulisemaks elluviimiseks saab Fidesz kahe kolmandikulise enamuse. Analüütikute hinnangul on see saavutatav.

Ungari majandus- ja sotsiaalpoliitika vajavad tõepoolest kiiret tähelepanu, mistõttu ei saa Fideszi ülesanne olema sugugi lihtne. Samas on Fideszil võidetud Ungari ajaloo suurim usaldusmandaat, mida teist korda võimuletõusnud erakond peaks oskuslikult ka ära kasutama.

Fideszi võit mõjutab kindlasti ka Ungari välispoliitikat ning tegevust energiajulgeoleku tagamisel. Igatahes on Fidesz olnud väga kriitiline eelmise valitsuse selgrootuse pärast ning rääkinud jõuliselt näiteks Nabucco tähtsusest Euroopa Liidule. Kui silmas pidada, et Ungari on tuleva aasta algusest Euroopa Liidu eesistuja, siis tuli see muudatus õigel hetkel.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas "järjekordne" apsakas??

Эстония обвинила Красную Армию в убийствах в Катыни

Сегодня, 13 апреля, в таллинском Морском музее прошла торжественная церемония памяти жертв Катыни. Об этом ИА REGNUM Новости сообщили в канцелярии парламента Эстонии, назвав мероприятие в официальном пресс-релизе "памятной церемонией в память о жертвах массовых убийств Красной Армией в Катыни".

Церемонию возглавили спикер парламента Эстонии от союза правых партий "Отечество - Рес Публика" Эне Эргма и министр иностранных дел Эстонии от Реформистской партии Урмас Паэт.

СПРАВКА ИА REGNUM Новости: Массовые расстрелы 4.421 военнопленных польской армии в Катынском лесу под Смоленском в 1940 году проводились не частями Красной Армии, а подразделениями НКВД.
17:30 13.04.2010
Anonüümne ütles …
...ja pealegi ei olnud siis enam Punaarmeed, vaid Nõukogude armee.
Anonüümne ütles …
Eelmistele:
Põhimõtteliselt venelased mõrvasid. Milline väeosa ja kelle käsul, on muidugi ka oluline, selles ei tohiks eksida. Aga minu jaoks on see pisut vähem tähtis.

Tõnu
Anonüümne ütles …
Veel tahaks küsida, kuidas need kommentaarid selle loo juurde sattusid? Mingid spämmerid pommitavad pidevalt venekeelse ja asjasse mittepuutuva infoga.

Tõnu

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA