Medvedev kinnitas Putini kurssi


Läinud nädalal Tallinnas toimunud Volcano konverents keskendus paljuski Venemaa teemadele. Kuna tuhapilv ei seganud Tallinnasse tulemast mitmeid Eesti sõpru Moskvast, siis olid arutelud seda detailsemad ning huvitavamad.

Kuna konverentsi puhul kehtis Chatham House'i reegel, siis piirdun ka siin vaid ühe üldistusega. Ja seda eeskätt küsimuses: kas president Medvedev võiks peaminister Putini varjust lahti rabeleda? Täna on see teema tänu Aftenposteni intervjuule Venemaa presidendiga jõudnud ka meie meediasse.

Selles ütleb Medvedev, et ei välista kandideerimist 2012. aasta presidendivalimistel. Kuid samas annab ta päris üheselt mõista, et hoiab kindlalt kinni Putini kursist. Ehk siis tõlgituna - ükskõik kui suured või väikesed ka poleks erimeelsused tandemi sees, ei ole ei üks ega teine valmis Venemaal läbi viima mingeid demokraatrlikke ega riigi tegelikule moderniseerumisele suunatud tegevusi. See ohustaks nende enda isiklikku võimu ning heaolu.

Nagu kirjeldas üks Tallinnas käinud analüütik: Putini ja Medvedevi vahe on vaid selles, kas panna Hodorkovski kohe eluks ajaks vangi või mõista talle esialgu vaid 20 aastat ning hiljem veel 30 aastat vangistust otsa. Seega hoidugem roosadest prillidest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?