Kes võidab Briti valimised?


Täpselt kuu aega on jäänud kauaoodatud valimisteni Suurbritannias. Juba praegu ennustatakse viimaste aegade teravaimat kampaaniat, mis võib päädida ettearvamatu tulemusega. Viimase tingib asjaolu, et sisuliselt kõigil kolmel suuremal erakonnal on olemas võimalused jääda või tõusta valitsusse.

Veel aasta tagasi peeti konservatiivide liidri David Cameroni tõusu peaministriks (ta oleks briti noorim valitsusjuht alates 1812. aastast) sisuliselt otsustatuks. Viimased arvamusküsitlused näitavad siiski leiboristide suhteliselt head seisu, mis teeb tooride enamusvõidu keeruliseks. Samas on kampaania alles alanud, mistõttu pole välistatud ka erinevad stsenaariumid.

Välispoliitiliselt on omad küsitavused nii tooridel kui leiboristidel.  Cameroni puhul näeksime tõenäoliselt Briti peaministri rahvusvahelist esiletõusu, kuigi samas tooride liigne euroskepsis võib osutada sellele karuteene. Browni jätkamise korral jääks Suurbritannia aga välispoliitikas endiselt tagasihoidlikuks, sest leiboristide liidrile pole rahvusvaheline suhtlemine kindlasti lemmiktegevuseks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?