Stalini portree sõidab Peterburis bussiga


Sellise kujundusega buss hakkab Peterburis liikuma 9. mail. Idee autorid on noored ettevõtjad, kes peavad oma sõnul tähtsaks Stalini rolli Teises maailmasõjas saavutatud võidus. See on järjekordseks kinnituseks kasvavatele püüdlustele rehabiliteerida Stalinit ning nagu näha, siis selle taga pole mitte üksnes sõjaveteranid.

Eriti jõhker on see Stalini piltide teema (hetkel pole teada, millised pildid tulevad Moskva tänavatele) Venemaa avalikus linnaruumis just praegu, pärast Katõni sündmuste sedavõrd traagilist meeldetuletust.

Kuid kõigele vaatamata on selles rehabiliteerimiskatses ka midagi positiivset. Vähemalt võimaldab see kasvõi mingidki arutelu toimunu üle. Igatahes näitab seegi debatt Peterburi telekanalil 100TV, kui erinev on Venemaa noorte hulgas suhtumine miljoneid inimesi hukutanud türanni.

Kommentaarid

Unknown ütles …
Lihtsalt kohutav,et ikka ei taheta arusaada türanni olemusest. Paneb mõtlema selline teguviis.

Külliki Suurmaa
k ütles …
Minu mulje on see, et ametlikul tasemel on Stalini rehabiliteerimispüüdluste kõrgaeg möödas. Näitab seda ju kasvõi Putini osalemine Katõni mälestusüritusel. Vaevalt, et see erainitsiatiiv selles mõttes midagi näitab või millelegi "järjekordseks kinnituseks" on.
Marko Mihkelson ütles …
Venemaale oleks väga oluline destaliniseerimine ja detšekististamine.
Ain Kendra ütles …
See ei ole veel lihtsalt võimalik. Putini puhul ma üldse ei imestaks kui järgmisel esinemisel isakest Stalinit kiidetaks. Poliitik ju. Väljaütlemised võivad olla tingitud hetkevajadustest, ei usu et ta KGB mõtteviis muutund oleks.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA