Ähvardav avaldus ja olukord Georgias


Venemaa kaitseministeeriumi tänane ähvardav avaldus Georgia suunas on tõsiseks ohumärgiks. Viimastel päevadel on tulnud Lõuna-Osseetia piirialadelt mitmeid vastukäivaid uudiseid tulevahetuste kohta.

Mäletatavasti just nendel päevadel aasta tagasi algasid esimesed provokatsioonid, mis viisid sõjategevuse puhkemiseni 7. augustil. Sellel aastal on mitmel korral viidatud konflikti võimalikule taaspuhkemisele. Viimati tegi sellise avalduse juuni lõpul Putini endine majandusnõunik Andrei Illarionov.

Tänased avaldused (lisaks Vene kaitseministeeriumile veel ka Lõuna-Osseetia "välisministeeriumilt") püüavad nähtavasti tekitada vajalikku fooni Georgia süüdistamiseks. Seepärast on eriti oluline jälgida eelolevate päevade sündmusi.

Loodetavasti võtab Euroopa Liidu vaatlusmissioon eelolevatel päevadel ette kõik nendest sõltuva, et võimalikke provokatsioone ennetada või siis neid fikseerida.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ka Ukrainas üritatakse sisekonflikti provotseerida, seda nii patriarhi visiidi, diplomaatide kui telekanalite kaudu. Siia juurde tunduvad mulle kummalised tänase Eesti jalgpallimeistrivõistluste juhtumised kus nii Tallinnas kui Sillamäel tekkisid staadionil vene rahvusest isikute poolt korraldatud kähmlused.

Sandy Casar
Anonüümne ütles …
Venemaa ilmselt ei ründa Gruusiat lähinädalate jooksul. Alustuseks praegu rünnates puudub see üllatusmoment (mis eelmine kord oli)-kõik justkui ootaks, mis juhtuma hakkab ja arvatavasti suurtel poistel (USA, EL) on kodus selliseks puhuks plaanid ka valmis treitud. Venemaa ilmselt püüab pigem segadust külvata oma imelike sammudega (ühte pidi nagu räägivad et võiks diplomaatilised suhted taastada, teistpidi nihutavad vägesid piiri lähedal). See ajab grusiinid üheaegselt segadusse ning hirmule, mis omakorda võib edasi areneda paanikaks. Ilmselt kogu see Venemaa mäng toimub praegu selleks, et proameeriklasest Šaakal Villi tool rohkem kõikuma lööks ning et Nabucco poisse kõhklema panna-mingit otsustavat sõjalist aktsiooni ilmselt ei tule (pead ei anna).

Võhik
Anonüümne ütles …
Tahaks juhtida tähelepanu sellele, et eesti keeles pole sellist asja nagu Georgia (keelevara.ee/login - kontrolli sealt), kui just üht Ühendriikide osariiki ei mõelda.
Marko Mihkelson ütles …
Lubatud on nii Gruusia kui Georgia kasutamine. Muide, Tbilisi on ise märku andnud, et sooviks just Georgia nimevariandi kasutamist rahvusvaheliselt. Aga see ei muuda ju asja sisu?
Anonüümne ütles …
Georgia/Gruusia/Gruzia probleemistik ...

Grusiinide enda soov on, et nende riiki kutsutaks GEORGIA'ks:

Miks?
... Gruusia omakeelne e. gruusiakeelne nimi on Sakharthvelo ...

http://bhr.balanss.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=920:17-aastat-georgia-gruusia-iseseisvuse-taastamisest&catid=9:probleemi-nimeks-on-georgia&Itemid=47

Sooviavaldusest:
Palun kutsuge me riiki Georgia'ks

http://bhr.balanss.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=2516:palun-kutsuge-me-riiki-georgiaks&catid=9:probleemi-nimeks-on-georgia&Itemid=47
Anonüümne ütles …
Tead Marko, ma arvan, et sa peaks vähem vaatama, mis märku kuskil antakse ja rohkem oma peaga mõtlema. Või ehk oled sa juba Lätti kirja saatnud, et meie siin Tallinnas kutsume oma riiki peenelt Estoniaks ja igasugused Eestid ja Igauniad on meie jaoks solvavalt labased nimed.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?