Venemaa püüab põlistuda Gruusias

Viimased uudised näitavad, et Venemaa ei kavatse oma vägesid Gruusiast veel niipea välja tõmmata. Mängides Lääne teatavatel vastuoludel püüab Moskva hoopiski põlistada oma kohalolekut lisaks Abhaasiale ja Lõuna-Osseetiale sügavamal Gruusia sisemuses. Venemaa nimetab seda "rahutagamise kindlustamiseks". Teiste sõnadega tähendab see katset halvata täielikult Gruusia poliitilist ja majanduslikku elu.

Moskva lihtsalt mängib Lääne närvidel ning loodab, et see ei suuda oma erimeelsusi siluda ühtseks ja jõuliseks positsiooniks. See, et Venemaa president Medvedev on ühe nädala jooksul juba kahel korral oma sõnu rikkunud, ei näi Kremlit vähimalgi moel häirivat.

Samavõrd vähe ei hooli Moskva lääneriikide hajuvast retoorikast. Loodetakse, et peale sõnade ei järgne midagi ning Venemaa saab suurema sõna- ja mõjujõu Gruusia tuleviku määramisel.

Seepärast on just praegu väga oluline, et kujunenud olukorras (Vene vägede püsimine Gruusias) jätkaks Lääs konsolideeruva surve avaldamist Venemaale ning võtaks ette konkreetsed survemehhanismid. Kõige efektiivsemaks sammuks seejuures oleks Venemaa võimueliidi vastu suunatud sanktsioonid. Kremli "oligarhid" on ju samuti inimesed. Või mitte?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
ajakirjandusest võis lugeda, et ÜRO julgeolekunõukogus jäi mingi Gruusia teemaline resolutsioon vastu võtmata ning põhjuseks asjaolu, et ainsana Venemaa ei olnud sõnastusega nõus. Kas see tähendab, et Venemaa alaline toetaja ÜRO julgeolekunõukogus Hiina on Gruusia küsimustes läänega samadel seisukohtadel?
Marko Mihkelson ütles …
Hiina taktika on ilmselt võtta suhteliselt madal profiil. Kuna Vene on huvitatud pool, siis Hiinal pole ju mõtet oma vetot kulutada. Kui selleks isegi tahtmine. Läinud ööl esitas Moskva oma resolutsiooniprojekti.
KT ütles …
Lukashenka vastu olid sanktsioonid. kas EV neid järgis? kui jaa, siis pole midagi lihtsamat kui sama liigutus ümber suunata. kui ei, siis ...
Anonüümne ütles …
Muide, kas Venemaa Euroopa Nõukogust väljaheitmine on veel aktuaalne? Või käib see kuluaarides, et seda lihtsalt hetkel ei märka?
Anonüümne ütles …
Kurb on see, et Venemaa on sisuliselt juba natsionaalsotsialistlik riik, mis omab tuumarelva. Peale Politkovskaja Vene Päeviku lugemist olen suhteliselt veendunud, et praeguste tendentside süvenedes, mis olid suht ilmsed juba siis (2005), on maailm liikumas suurema sõjalise konflikti suunas, sest Venemaa agressiivsus kasvab kiiresti.
Kas läänemaailmas tajutakse seda ohtu, mida praegune natsivenemaa endas peidab? Kahtlane. Ja vaevalt, et kellelgi on ka mõnda head ideed, mida Venemaaga tegelikult peale hakata, et seda ohjata.
Samas tundub, et kõige parem ongi, kui meie naabriks on korrumpeerunud, läbi ussitanud, sisemistes vastuoludes vaevlev ja manduv suurriik. Saaks vaid gaasisõltuvusest lahti.
Unknown ütles …
..Paet on vihane,et naaber ei oska allkirju anda ja raiskab ainult "paberit".ENNEKUULMATU!!!
Unknown ütles …
..aga ikkagi jääb mulje et seal pundis on veel kolmas päkapikk-mitja,kes "paugurauda"üritab müüma hakata,kui kõik sealkandis sebima hakkavad ja ostma?
Marko Mihkelson ütles …
Markole: Euroopa Nõukogu PA esimene üritus toimub septembris. Minu teada pole mõte maas. Tegelikud vaidlused alles algavad. Olen kuulnud Euroopa sotsidelt, et need tahaksid välja visata ka Gruusiat!
Anonüümne ütles …
Ei toeta venemaa tegevust aga samas, kui seda vaadata venemaa vaatevinklist siis, miks ka mitte. Lääneriigid passivad niisama ja kuna enamus lääne-euroopast on energia monopoliga kenasti tasku aetud siis ei ole ju põhjust nendega arvestada.
Iseenesest ei arva ma et venemaa oleks sõjaline oht demokraatlikule maailmakorrale, venemaa tahab lihtsalt olla riik kellega arvestatakseja keda ei kohelda kui ivan lollikest ja külma sõja kaotajat. See oli suur viga mille külma sõja võitjad tegid pärast N.liidu lagunemist.
Sama juhtus Saksamaaga pärast esimest maailmasõda ja saksamaa häbistamise tulemuseks oli Hitler ja teine maailmasõda.
Venemaal oma hitler juba on aga loodame et ei tule kolmandat maailmasõda
Anonüümne ütles …
Sas, kas Venemaa pidi kellegile reparatsioone maksma, et seda Saksamaa paralleeli tood? Kas talle kehtestati 100 000lise piirarvuga sõjavägi?

Kas tõpeoolest ei saanud Venemaa pärast külma sõja lõppu välisabi?
Anonüümne ütles …
LISKAS VÕETI VENEMAA, ERINEVALT SAKSAMAAST, PIKEMA JUTUTA OLULISTESSE RAHVUSVAHELISTESSE ORGANISATSIOONIDESSE.

(capslock maas)

pealegi ei kujuta ma ette, kuidas on võimalik venelastele "au" tagasi anda, kui viimane tähendaks eeskätt külma sõja aegset mõju.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?