Venemaa lasi Pekingi olümpia allavett

Venemaa tänased liidrid ei vastuta mitte üksnes agressiooni eest sõltumatu ja demokraatliku Gruusia vastu, vaid on sisuliselt lasknud allavett ka Pekingi olümpiamängud. Maailma tähelepanu pole täna kaugeltki spordil, vaid sõjal. Sõjal, mille algatas Venemaa.

Kahjuks on ka Eesti rahvusliku ringhäälingu suur Hiina invasioon tõsiselt kannatamas. Olümpiamängud ei suuda mingil viisil konkureerida maailma tippuudisega - Gruusia jõhkra ründamisega Venemaa poolt.

Eriti kummaline oli eile ETV Pekingi stuudiost kuulda kultuuriministeeriumi tippametniku Siim Suklese kommentaari sellest, et maailmas käib 200 konflikti ning keegi ei jõua neid loendada ega tähele panna. Kas tõesti?

Minu arvates peaksid viimaste päevade sündmused tähendama selgelt - Venemaal pole õigust korraldada 2014. aasta Sotši taliolümpiamänge. Eesti peaks siin algatama koos sarnaselt mõtlevate riikidega protestiliikumise.

Kommentaarid

Unknown ütles …
Olen 100% nõus. Täna olümpiapäeva kokkuvõtet vaadates, jättis see rohkem välispoolitilise debati kui olümpiasaate mulje. Kuidas venemaa suudab ennast nii hästi tunda kui tema peab järgmine kord need mängud tundma. Õudne. Alustada olümpia ajal sõda...
murry ütles …
tundub, et venemaa tulemused olümpial pole ka kõigiti suurepärased ning ju siis loodeti spordilt tähelepanu ära tõmmata, et enda mandumist varjata, kuid tundub, et nad pole milleski suurepärased, see nende vanaraua ladu küll rullib gruusiast üle, aga näha on millise hinnaga, süütud ohvrid ja palju kahuriliha. Samas tuleks küll arutleda venemaalt taliolümpiamängude korraldamise õiguste äravõtmine...ja eurosongile tuleks teha täielik boikott.
Anonüümne ütles …
No Sotšist on juba praegu saamas Moskva oluümpia noorem vend, mida paljud riigid boikoteerisidki. Tõenäoliselt lähevad Sotšisse vaid Hiina RV ja Zimbabwe.
Anonüümne ütles …
Nõus, et Venemaa ei peaks korraldama Olümpiat!
Anonüümne ütles …
Kuna Eesti, Läti, Leedu, USA, Inglismaa jne sõidvad Iraagis ja Afganistaanis, siis kas meie riigid tohiksid osaleda olümpial.. eriti kui peame järgima olümpiahartat ?
Anonüümne ütles …
Ma arvan,et see on Venemaa näitamine ja kättemaks USA-le,miks on USAl rohkem sõnaõigust välja kuulutada Kosovo iseseisvus,USA saavutas oma tahtmise ja nüüd teeb Venemaa seda sama Gruusias.Venemaad ei kuulanud keegi kui ta vastu oli,sellele oleks pidanud leidma ühtne lahendus mitte teha ühepoolselt,et teise osapoole arvamusele ei pööratud tähelepanu ja nii nüüd on sama asi Gruusias.Või siis Saddam Husseini hukkamine.Venemaa kopeerib nüüd sama asja Gruusias,et enne ei saabu rahu kui on Saakašvili kukutatud.See on Venemaa eesmärk.Venemaa ei jäta enne järgi,kui on saanud Osseetia ja Abhaasia iseseisvuse.Kättemaks sünnitab ainult kättemaksu.Ja kui Venemaa tunneb end tõrjutuna ja mustatuna muust maailmast siis seda rohkem ta agressiivsemaks muutubki,järgi ei anna ta siis mingil juhul arvan mina.Venemaast ei pääse me ei üle ega ümber.Vähemalt nii kaua kui seda valitseb Putin.Usun,et siin on tegemist isikliku vihavaenuga Putini poolt,kes ei jäta enne kui on oma tahtmised saavutanud,Putin näitab kes on peremees.Ja ma arvan,et Eesti ei peaks olema see nr 1 riik kes dikteerib mida oleks Venemaa karistamiseks vaja teha vaid tuleks olla natuke vaoshoitum nagu seda on Soome aga ka mitte päris viimaste hulgas,enne peaks ikka kõik teised Suurriigid,eesotsas USAga välja ütlema mida tuleks teha.EL ja NATO on nõrk praegu kui ei suuda üheselt midagiu ette võtta,mis mõtet neil organisatsioonidel siis õieti on,maailm tundus nii ilus läbi roosade prillide aga kui tõsine asi käes on nagu hetkel siis on EL ja NATO võimetu.Sõnad jäävadki ainult sõnadeks ja ähvardused aga tegusid ja vastulööke pole kusagilt näha.See organisatsioon tundub tõesti olevat rohkem virtuaalne kui reaalne.Venemaa seda panebki proovile,et milleks terve Euroopa siis valmis on,sest selge see et peale Venemaa ei soovi keegi tüli norida ju.Samuti on teatanud juba Kuuba et toetab Venemaa sammu,ning neid on juurdegi lisandumas kasvõi Iraani või Venezuela näol.Kõik nad on ju Läänevastased.
Anonüümne ütles …
On ju Putinil isiklik viha ka Eesti vastu,kui ta kunagi kusagil meedias ütles välja,kuidas tema isaga siin käituti või midagi sellist oli,järelikult pole loota meil Venemaaga häid suhteid,seda võis olla ainult Jeltsini ajal aga mitte mingil juhul kui riiki valitseb Putin.Isegi Medvedjev ei saa midagi teha,temalegi on kõik sõnad ju suhu pandud,kuigi ta ise sooviks läänega häid suhteid.Venelast ei tohi isegi mitte sääsk kah hammustada,juba pannakse lumepall veerema valedest.
Anonüümne ütles …
kindlasti tahaks hiina venemaale selle eest kätte maksta, aga ta ei saa. tal omal taiwan, tiibet jne. kui siis ainult salaja, toetades gruusiat.
allar
Unknown ütles …
selge see,et tegu on isikliku kättemaksuga,kui juba rahvusvahelised avaldused ja nõudmised ei mõju,vaid lükatakse tagasi,ei suvatsetagi üldse alustama läbirääkimisi.See on isiklik kättemaks.
Oop ütles …
Mis teooria see siis nyyd on? Paha tsaar ja head ametnikud? Ilmselt oli seesama paha Putin siis võimul - ja ei lasknud isiklikust vihast headel ametnikel rahu teha - ka 1940, kui annekteeriti Baltimaad, ja poole 19. sajandist, mil peeti Kaukaasia sõdu. Kindel see.
Virgo Kruve ütles …
Mina mäletan küll Eesti meediast kuulduna, et Gruusia väed sisenesid Lõuna-Osseetiasse. Vist kuulsin isegi sõja kuulutamisest Venemaale. Praeguseks on see grusiinide vaprus kuhugi kadunud ja eile pidi nende president lausa anuma maailma, et nad toetaksid vaherahu plaani ja gruusia agressiooni eelse seisukorra taastamist.
Mis puutub olümpia teemat, siis Atlantas peeti ka suveolümpia, vaatamata korraldajamaa poolt sajandi suurimate sõdade provotseerimisele: Korea, Vietnam, Kosovo, Afganistan, Iraak. Selles suhtes pole venemaa sugugi mustem aga ainus põhjus seda Mihkelsoni poolt siin väita on lihtsalt asjaolu, et IRLi poliitikutel pole mingit muud agendat peale Venemaa-vastasuse. Nemad on kindlasti omale koha lahkujate nimekirjas kindlustanud, kuid 95 % eestlastest peavad ikkagi Venemaa naabruses edasi elama.
Anonüümne ütles …
keegi ei tea ju mida Venemaa näiteks hetkel Gruusia sõja varjus järgmiseks haub,on ju ettearvamatu ja ootamatu,ei tasuks Eestil väga tormata,tuleks võtta küll seisukoht aga mitte liialt ette tormata,näiteks pole Saksamaa vist veel midagi öelnud(või minu viga et ei ole ise tähele pannud)
Ja mis jama sellest võib veel tulla kui nähakse eesti laigulistes vormides vabatahtlikke Gruusias,järgmine alus kohe propagandaks,et eestlased võitlevad Venemaa vastu,kes kurat teab mida sellest välja loetakse.ma arvan et humanitaarabi andmiseks ei tasu minna laigulistes sinna.ei ole vaja meil ju teist pronksiööd.
Anonüümne ütles …
Kuidas võeti vastu olümpiamänge 07.08
http://www.youtube.com/watch?v=m0hbMsqu0qQ

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?