Algul baasidelepe, siis annekteerimine

Näib, et Lõuna-Osseetia "iseseisvus" kipub jääma ikkagi üürikeseks. Selle Gruusia separatistliku piirkonna parlamendi esimees Znaur Gassijev teatas täna avalikult, et Dmitri Medvedev ja Eduard Kokoitõ (pildil) on väidetavalt nädala algul kokku leppinud Lõuna-Osseetia liitmise Vene Föderatsiooniga. See pidi toimuma hiljemalt mõne aasta jooksul.

Gassijevi sõnu kinnitas ka tema asetäitja Tarzan Kokoitõ, kui ütles, et "osseedid hakkavad ühiselt elama Vene riigi koosseisus".

Lõuna-Osseetia täielik annekteerimine on de facto juba toimunud. Eeskätt puudutab see Venemaa föderaaleelarve vahendite eraldamist Lõuna-Osseetia taastamiseks. Nii sellel kui tuleval aastal saab Lõuna-Osseetia Venemaalt kokku 20 miljardit rubla.

Veel enne de jure otsust sõlmivad Tshinvali ja Moskva 2. septembril Vene vägede kohaloleku põlistamiseks baasideleppe.

Kas see kõik ei meenuta veidi stsenaaeriumit, mida on ajaloos juba läbi mängitud. Näiteks 1939-40?

Kommentaarid

Unknown ütles …
..niipalju siis demokraatiast sealkandis..
Unknown ütles …
..kõige kiiremad appitulijad on ilmselgelt prantsuse langevarjurid:kui abi on vaja loomulikult..
Harps ütles …
Kui juba on Venemaaga liidetud, siis vist ei ole diplomaatiliselt enam midagi suurt teha. Need sanktsiionid oleks neile nagu hane selga vesi...
Anonüümne ütles …
20 miljr. rubla - so. ca´10 miljardit krooni. Kui võrrelda EV riigieelarvet ja seda summat... selle eest peaks ju tõesti miskit ka saama? Kes siis ikka raha tuulde loobib?
Anonüümne ütles …
Kuule Marko, kas sinul ei hakka nendest endistest Nõukogude vabariikidest juba mõõt täis saama? 1991 aastal olid kõik 14 Venemaast eraldunud riiki võrdsetel positsioonidel. 11 riiki 14-st aga otsustas jääda edasi Venemaa mõjusfääri. Nad ei suutnud ellu viia mitte ühtegi reformi, neil polnud mingeid eesmärke. Ja nüüd muudkui halavad. Ära hakkab tüütama.

Ja Ukrainast. Ukraina ei kõlba NATO-sse. Kõik küsitlused on näidanud, et enamus ukrainlastest ei poolda NATO liikmelisust. Ukraina kuulub SRÜ-sse ja neil polegi kavatsust sealt välja astuda. Kujutagem ette olukorda, kus Ukraina saakski NATO-liikmeks ning Ukraina presidendiks saaks mingil hetkel Janukovitš või mõni muu Kremli käpiknukk. Ukrainast võib saada NATO-s Venemaa trooja hobune. See muudaks NATO kui organisatsiooni täielikuks farsiks. NATO muutuks veelgi enam mingiks poliitiliseks padjaklubiks, selle asemel et olla sõjaline kaitseühendus. Ukraina on liiga venemeelne riik.
Anonüümne ütles …
Tsitaat Michael J. Totten'i veebilehelt The Truth About Russia in Georgia:

„Today (8/29/08), a policy paper was published by the Central Asia-Caucasus Institute affiliated with Johns Hopkins University. Russia's War in Georgia by Svante E. Cornell, Johanna Popjanevski, and Niklas Nilsson. The link is to the 45-page PDF.“
Unknown ütles …
..ilma Ukrainata Impeeriumi ei taasta:nuta aga ei õnnestu-seega on see kõige kallim"juveel" venele..
Anonüümne ütles …
Meenutab jah 39-40a. Kõik toimub kiirelt ja sujuvalt (vabastamine - tunnustamine - baasid - edasi Venemaa rüppe) mis meenutab suvalise Mehhiko seebiseriaali viimast osa kus sündmuste ahelal on raske järge pidada. Seega - korralikult harjutatud stsenaarium toimib.
Anonüümne ütles …
paralleel 39-40le on huvitav, aga mõelge ka sellele:

1) erinevus Eesti ja LO vahel on selles, et meile jäi alles kohalik elanikkond (eestlased), kelle seisukohast see okupatsioon oli ja kelle olemasolu iseenesest õigustas meie iseseisvuse taastamise

2) mitte, et ma harrastaksin negatiivseid stsenaariume, aga kui arvata et Kreml ennast tõesti enesekindlana tunneb ja kasvõi igaks juhuks ka Baltikumi osas plaane teeb (mida soodsa juhuse korral käiku lasta), siis kas meil on allust eeldada, et Kreml ei ole varasemast õppinud ja Eestimaa saatus oleks sarnane LO omale

mis arvate?
Anonüümne ütles …
Ei ole see midagi 1940aasta stsenaarium Eestimaal.
Oseedid tegid oma valiku halva ja hea vahel.Mis vahet on Põhja ja L.Osseetial? Faktiliselt üks rahvas,aga eraldatud Staalini aegsete piiridega.
Oseetia rahvas tegi oma valiku- ja Mihkelson võib siin ette tuua erinevaid spekulatsioone.
Anonüümne ütles …
L. Osseetia rahvas ei koosne ainult ossetidest. See on tegelikult põline Gruusia ala, millele on osseedid ajapikku migreerunud. Kui Ida-Viru venelased teeksid omakeskis hääletuse, et tahavad teha valiku Venamaa rüppe naasmise kasuks, kas sina peaksid seda ka õigeks. Faktiliselt üks rahvas ju, aga eraldatud kas siin mingite Stalini suva järgi tõmmatud Eesti NSV piiridega.
Anonüümne ütles …
pole see mingi "põline" Gruusia ala, kui osseedi kaader seal juba oma 500 aastat elab, sest muidu on "põline" poola ala mitte ainult praegune, lääne-poola, vaid saksamaa elbeni välja, sest just seal elasid varem lääne slaavi hõimud. kuskile tuleb ikka ajaline piir tõmmata. aga muus osas.. venelased on loomas vist ajalooliselt uut annekteerimisskeemi, mis seisneb naaberriikide küljest tükkide lahtikangutamises ja siis nende ülesostmises pakkumistega millest nood ei saa keelduda. olen veendunud, et see skeem sai oma lõpliku kuju pärast kosovo täiesti vastutustundetut "iseseisvumist", nii et suured venemaatundjad nii meil kui ameerikas astusid sellega järjekordselt ämbrisse. ja muide jäävadki ämbrisse astuma, kuna sõnades teatakse justkui ette venemaa iga sammu, aga välispoliitilistes tegudes ei arvestata ühegagi neist
Unknown ütles …
..hea see vähemalt,et"demokraatia mäng" on lõpetatud ja lääs on oma sinisilmsuse "patu" eest vitsad saanud.Muidu hakkab "vene karu" veel NATO-s planeerima-ehk lammutama..
Unknown ütles …
..tulemas on veel põgenike kriis:kui Osseeetia põgenikke tagasi ei võta-siis on sisuliselt tegemist etnilise puhastusega ja üRO ei saa sellest mõööda vaadata.USA hakkab jälle oma maksetega üRO-sse tõrkuma,sest miks toetada kurjategijaid?USA saab ju otse ka abistada..

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?