Veel üks tagasilöök Nord Streamile

Samal ajal, kui Bulgaaria parlament andis oma heakskiidu South Streami gaasijuhtme ehitusele, ägab selle põhjapoolne "vend" Nord Stream üha uute takistuste ees. Tänane The Times avaldas huvitava artikli sellest, et Nord Streamile võivad saatuslikuks osutuda ligi 300 aastat tagasi Rügeni saarest lõuna poole uputatud paarkümmend Rootsi laeva.

Toona oli see mõeldud tõkkeks Taani laevadele, nüüd on need 1990. aastal avastatud vrakid aga kaitse all. Nord Streami toru peaks just seal tõusma veepinnale, et siseneda Saksamaale.

Nord Streami esindajad on teatanud, et soovivad ühe laevavrakkidest üles tõsta ja nii teed gaasijuhtmele rajada. Kuid see näib liiga lihtsa lahendusena.

Huvitav on seegi, et Saksamaa merevägi on Timesi andmetel väljendanud skepsist gaasijuhtme suhtes, kuna kardetakse "elusate miinide" kokkupõrget tulevase juhtmega.

Nord Stream on viimastel kuudel ja nädalatel tõmmanud paljude Euroopa väljaannete tähelepanu. Alles hiljuti Tallinnas käinud Hollandi ajakirjanik Laura Starink (ka tema oli 1980ndate lõpul korrespondent Moskvas) kirjutas põhjaliku kaheosalise artikli torujuhtme saagast.

Nii või teisiti on Nord Streami projekti realiseerimisel veel kuhjaga probleeme, mis minimaalselt võivad torujuhtme ehituse edasi lükata ning maksimaalselt selle rajamise liiga kulukaks ja mõttetuks muuta.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
nord stream polnudki mõeldud vene poolelt kui majanduslikult tasuv projekt, eesmärk oli ikka saksamaa söödaga õnge otsa saada, et siis viimasega manipuleerida.
Anonüümne ütles …
Mind paneb hoopis muretsema Vene lennukite maastikuluure Kuubal ja Venezuela valmidus Vene kaugpommitajaid vastu võtta.
Marko Mihkelson ütles …
Marko: ei midagi üllatavat. Venemaa süüdistab Läänt blokilises mõtlemises, kuid ise kasutab oma välispoliitilises arsenalis samu vahendeid, mis NL.

Salasilm: sellest sai siin varem ka kirjutatud. Olen sinuga nõus.
Anonüümne ütles …
Vene välismin teatas täna: "Kahjuks kestab 21. sajandil edasi Külm sõda inimeste mõistuse pärast, kus kasutatakse küsitavaid meetodeid,".

Sellega iseloomustasid nad iseennast suht tabavalt.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?