Teel Pariisi randevuule Sarkozyga

Tänane päev on minu jaoks tunnikese jagu juba kestnud. Kell on just pool kuus ning Tallinna lennujaama kohal on päike kõrges kaares juba käimas. Loodetavasti on kõik lennud lubatud graafikus ning poole kümne ajal olen juba Pariisis.

Prantslased korraldavad täna oma Euroopa Liidu eesistumise avamise puhuks liikmesmaade konservatiivsete erakondade esindajate kokkusaamise, mis tipneb õhtul kohtumisega Elysee palees president Nicolas Sarkozyga.

Eks siis näe, millised on Prantsusmaa peamised prioriteedid ajal, kui Iiri referendum ning Poola ja Saksa presidentide tujukus on surunud ühenduse päris tõsise sisekriisi olukorda. Veel kuu aega tagasi lootsid minu Prantsuse kolleegid siiralt, et saavad oma eesistumisel keskenduda poliitikate elluviimisele ning Prantsusmaa mõjujõu taastamisele Euroopa Liidus.

Aga Sloveenia sai oma esimese eesistumisega minu arvates päris hästi hakkama. Huvitav, kas meie oleks olnud sama tublid, kui oleks mõne aasta eest otsustanud kiirema eesistumise kasuks?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Saksa Liitvabariigi presidendile tujukust on ebakorrektne ette heita. Seal ei olegi küsimus kellegi tujukuses, vaid korrektsuses.
Marko Mihkelson ütles …
Nous siin annyymsega. Saksa presidendi motiivid on toesti pisut teised. Kuid sonumina pole see ikkagi kuigi hea.
Marko Mihkelson ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?