Murranguline sündmus Serbias

Sõjakuritegudes süüdistatava Radovan Karadžići tabamine on vaieldamatult Serbia tulevikule murrangulise tähendusega. Sellega tegi Belgrad tubli sammu lähemale Euroopa Liidule. Kui Karadžićile järgneks peagi ka Ratko Mladići tabamine, siis tähendaks see suurimate takistuste eemaldamist Serbia reaalselt lõimumiselt Euroopa Liiduga.

Kindlasti on veel vara arvata, millega see pöördemoment lõpeb, sest Serbia enda sisepoliitiline seis on küllaltki haavatav ja habras. Küll aga näitas pikki aastaid tagaotsitavaks peetud Karadžići tabamine just Serbia uue, Euroopa meelse valitsuse tegevuse hakul, et Belgrad ei soovi ennast suruda tulutusse isolatsiooni.

Samas ei maksa unustada, et ka uue valitsuse üheks peamiseks sooviks lisaks lõimumisele Euroopa Liiduga on Kosovo iseseisvuse tühistamine. See võib olla küll populistlik valimiseelne lubadus, kuid samas ei saa kindlasti selle mõju Belgradi tulevastele sammudele mingil juhul eirata.

Kuid nii või teisiti, Serbia tegi eile murrangulise sammu, mis on leidnud kiiret positiivset rahvusvahelist vastukaja.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
karadzici vahistamist !belgradis! võib vist vägagi loogilise jätkuna võtta serbia välisministri mõne päeva taguse avalduse järel, arvestades et ELi välisministrite kohtumine kohe ukse ees. seega sai justkui kinnitust juba ammuteada fakt, et serbia on tegelikult alati teadnud/kaitsnud?, mladici ja karadzici asukohta. aga sellised positiivsed arengud on kindlasti tervitatavad.
Anonüümne ütles …
mooramees on oma töö teinud, võib minna eurovanglasse puhkusele.
tundub ikka peenraha äraandmisena, et
saaks midagi suuremat vastu.
ei mina neid serblasi usu ja soovitan seda ka teistele sinisilmsetele

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

UUE VALITSUSE VÄLISPOLIITIKA JA VÄLJAKUTSED

Are we ready for World War III?