Kui oravapartei õpiks oma vigadest...

Oravapartei juhitamatul raketil Jürgen Ligil näivad näpud ikka väga sügelevat. Saaks pidevalt midagi teravat ja sapist (eht-eestlaslikku) Eesti poliitvaidlusse sokutada. Pole tähtis, kes või mis on sihtmärgiks. Peaasi, et lugu oleks terav ja müüv. Nagu päris kollane ajakirjandus.

Nagu siinse blogi lugeja on märganud, pole ma kuigi sageli Eesti sisepoliitikast rääkida võtnud. Kuid Jürgeni viimane suvine sapipurse sunnib ikka oma arvamust avaldama.

Ligi on jälle leidnud "rahvavaenlase" - seekord tundub selleks olevat IRL. Üksteise järel võtab Ligi läbi oma koalitsioonipartneri poliitikute ütlemised ning arvamised (see pole muidugi esimest korda), jättes mulje, nagu üksnes tema ja tema partei teavad Eestile parimaid lahendusi.

Aga kas see nii ikka on? Eks hindaja ole siiski valija, kuid mulle tundub, et oravapartei mõnede liikmete suur närvilisus ning nende teravnenud sisemised vastuolud tulenevad karmist valearvestusest või täpsemini oma võimete ülehindamisest, mida tehti viimaste valimiste eel.

Eesti viimine Euroopa viie rikkama riigi hulka, palga- ja pensionikasvu määratu lubamine ning üleüldse kõige rahaga mõõdetavaks tegemine on osutamas Reformierakonnale täna parajat karuteenet.

Jürgenile meeldib kiusata IRLi, sest ta teab hästi, kes on oravapartei tõeline konkurent. Kuid sellega ta varjab tegelikult iseenda erakonna samu vigu, mida meie tegime varem ning millest oleme tänaseks juba õppinud.

Eestile oleks väga hea, kui Jürgeni partei oma vigadest samuti õpiks.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mehed, miks te klaarite arveid vaheldumisi blogide vahendusel. Rääkige asjadest, need uudised mida Postimees igast blogikandest teeb on vesi ainult ühele veskile ja seda veskit me ei taha keegi... lubame ja vannume - aga jälle on nende toetus kõrgel ja iga selline blogisõda, mida on nii lihtne õhtul pärast pikka päeva arvutitaga pidada annab võidupunkte ainult ühele ja see ei ole kumbki teist. Mõelge lihtsalt korra kaugemale ette, jätke kõik vaheetapid kõrvale(mis tunduvad hetkel sihtidena) ja mõelge ainult ühele asjale, kuhu see nii välja viib ja kes sellest võidab.
Anonüümne ütles …
Eks headel aegadel paista erimeelsused vähem välja, nüüd on vesi ahjus ja vaja süü partneritele veeretada. Aga kulla mehed - koos moodustasite valitsuse, koos ajasite poliitikat ja koos tegite läbi aegade ühe kõige ebaõnnestunuma eelarve! Ei saa IRL (ega Sotsid & RE) end sellest distantseerida. Koos peate selle jama pärast ka häbenema (mida ma ei usu) ja võimalusel asja jälle joonde ajama. Aga palun, mitte nii, et kogu raskus nn lihtsa inimese kaela langeb! Märke viimasest ju on - ravimihindadele maksulisa, ühistranspordilt dotatsiooni vähendamine jne.
Aga mul on veel mõni hea idee, mille abil eelarvet täita - kehtestage lihale-leivale aktsiis! Ligi oleks ilmselt nõus:-)
Kunagi, kui bensiin maksis ca 5kr/l olevat kadund Roberto Lepikson öelnud, et bensuliiter võiks 25kr maksta, siis sõidaksid maanteel ainult tuttavad vastu. Paistab, et mingi seltskond soovib, et siin riigis ELAKSIDKI ainult tuttavad.
Vabandust, et vahutama kukkusin aga meele teeb ikka mõruks, KUI ebakompetentsed - ja seejuures veel ülbed - on inimesed, kelle oleme valitsema valinud.
Niisiis - selline teineteise vemmeldamine, kui asjad on võtnud halva pöörde, on MAGE! See käib ka - ja iseäranis - Ligi kohta.

Tõnu
Anonüümne ütles …
Asjatu lootus, et oravad millestki õppust võtavad. Nad ei anna kellelegi mitte milleski järele, sest neis on bolševistlikku sitkust, neile meeldivad autoritaarsele valitsemisviisile omased kombed.

Populaarsed postitused sellest blogist

IGAPÄEVANE FAŠISM MEIE SEAS

Are we ready for World War III?

EESTI EI LEPI ALLAANDLIKU MÕTTEVIISIGA